EXCLUSIV După achiziția platformei Policolor, Raul Ciurtin, fondatorul Albalact, și familia Dobra se gândesc la o nouă tranzacție. Energomontaj vinde terenul fabricii

EXCLUSIV După achiziția platformei Policolor, Raul Ciurtin, fondatorul Albalact, și familia Dobra se gândesc la o nouă tranzacție. Energomontaj vinde terenul fabricii
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 mar 2020

Energomontaj, companie specializată în lucrări de montaj pentru centrale electrice, a decis să vândă terenul fabricii sale din estul Bucureștiului la un preț ce depășește 11 milioane de euro, printre interesați numărându-se antreprenorii Raul Ciurtin și Călin și Alina Dobra, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Potențialii cumpărători, care dețin și fosta platformă Policolor – aflată la 4 km distanță de noul teren vizat, vor să construiască aici un ansamblu imobiliar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Planurile și proiectele pregătite de marii jucători de pe piața imobiliară vor fi anunțate la conferința Profit.ro, pentru care detalii pot fi aflate AICI

Fabrica Energomontaj din București se întinde pe un teren de peste 6 hectare și este mărginită pe o latură de rezervoarele de păcură ale CET București Sud, cea mai mare centrală termoelectrică în cogenerare din România.

Luna trecută, compania Cross City, controlată de familia Ciurtin și familia Dobra, a obținut în numele Energomontaj un certificat de urbanism pentru desființarea construcțiilor existente pe strada Ilioara, nr. 54, în vederea dezvoltării unui ansamblu imobiliar cu funcțiuni mixte.

Echipa Energomontaj a fost anunțată că urmează ca activitatea fabricii să fie mutată și că prețul de vânzare al proprietății a fost stabilit la circa 185-190 de euro/metru pătrat, au declarat, pentru Profit.ro, surse din cadrul companiei.

EXCLUSIV Prima fabrică Pepsi devine cartier rezidențial. Dezvoltarea - asigurată de un grup din care face parte unul dintre pionierii internetului românesc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima fabrică Pepsi devine cartier rezidențial. Dezvoltarea - asigurată de un grup din care face parte unul dintre pionierii internetului românesc

Raul Ciurtin, alături de soția sa Lorena Beatrice, au obținut în 2016 circa 31 milioane euro din vânzarea pachetului de 44,9% deținut la Albalact, firmă fondată de familia sa. Banii obținuți din vânzare au fost direcționați către investiții imobiliare, dintre care cea mai importantă a fost achiziția fostei platformei Policolor din estul Bucureștiului, la un preț de 22 milioane de euro, unde, alături de Florin Mariș și Alina Codruța Dobra și Călin Gabriel Dobra, Raul Ciurtin a început să construiască un mini oraș cu mii de apartamente, birouri și spații comerciale.

Acum, se pare că scenariul se repetă. La sfârșitul anului trecut, Raul Ciurtin și Florin Mariș au încasat 30 milioane de euro de la familia Andrea și Ferenc Korponay din Baia Mare pentru trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca.

Energomontaj este deținută de asociația salariaților și rulează afaceri de peste 40 milioane de euro pe an. Compania are la vânzare mai multe active, printre care și clădirea de birouri de pe Calea Dorobanților în care își are sediul central, un teren cu depozite și magazii din zona Progresu, dar și terenuri și clădiri în localitățile Avrig și Oradea. Energomontaj a fost înființată în 1962 cu scopul de a monta centralele electrice care se construiau în România.

EXCLUSIV Dedeman transformă primul său magazin din București în cel mai mare din rețea. O tranzacție care declanșează închiderea și lichidarea fabricii CELPI CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dedeman transformă primul său magazin din București în cel mai mare din rețea. O tranzacție care declanșează închiderea și lichidarea fabricii CELPI

Pe strada Ilioara din București se mai pregătește un proiect imobiliar. La sfârșitul anului trecut, omul de afaceri Sorin Bonciu, proprietarul grupului Bomax, pregătea desființarea clădirilor în care funcționează o filială a distribuitorului de gaze Engie România, pentru a construi în loc un supermarket cu galerii comerciale și cinci blocuri cu apartamente. Proprietatea lui Bonciu este aproape de cea a Energomontaj.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
energomontaj
raul ciurtin
calin dobra
alina dobra