EXCLUSIV Familia Popa și Smaranda Lalescu, nepoata matematicianului Traian Lalescu, intră pe piața rezidențială în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui George Becali

EXCLUSIV Familia Popa și Smaranda Lalescu, nepoata matematicianului Traian Lalescu, intră pe piața rezidențială în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui George Becali

Terenul familiei Popa și al Smarandei Lalescu este mărginit de construcțiile Alexandrei Becali și ale lui Dumitru Dragomir SURSA FOTO: Tudor Cobâlaș

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 10 oct 2022

Familia Popa și Smaranda Lalescu, care împart și comerciantul de materiale de construcții Amset Prodexim, intră pe piața rezidențială cu un proiect cu 174 de apartamente, amplasat în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren ce i-a aparținut, în trecut, omului de afaceri George Becali, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Antreprenorii au cumpărat un teren cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați amplasat chiar între loturile pe care Alexandra Becali, fiica mijlocie a lui George Becali, și Dumitru Dragomir, fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal, construiesc deja propriile proiecte rezidențiale. Înainte de tranzacționare, terenul a aparținut familiei Becali, potrivit surselor Profit.ro. 

Noile dezvoltări imobiliare sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG, Altex.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl își consolidează poziția imobiliară într-o zonă în plină dezvoltare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl își consolidează poziția imobiliară într-o zonă în plină dezvoltare

Familia Popa și Smaranda Lalescu au proiectat pe acest teren un ansamblu rezidențial format din două corpuri de clădire, cu subsol și 6 etaje, plus etajul 7 retras, ce vor totaliza 174 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Acesta este primul proiect imobiliar al antreprenorilor, care dețin împreună comerciantul de materiale de construcții Amset Prodexim, potrivit surselor Profit.ro. Proiectul va beneficia și de 209 locuri de parcare subterane și supraterane.

Afacerea imobiliară este derulată printr-o companie din care familie Popa deține 90% și Smaranda Lalescu restul de 10%, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Jan Van Geet, proprietarul VGP, încheie în România una dintre cele mai mari tranzacții cu teren ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Jan Van Geet, proprietarul VGP, încheie în România una dintre cele mai mari tranzacții cu teren ale anului

„Suntem în faza de pregătire a proiectului. Se ia în calcul varianta de a pune pompe de căldură și mai durează puțin acest studiu. Sperăm să obținem autorizația de construire până la finalul anului pentru a începe construcția în 2023, în funcție de contextul de piață.

Este primul proiect al investitorilor. Acesta este singurul teren pe care antreprenorii îl dețin în București. Ei doresc să continue și cu altele, posibil și mai mari“, a declarat, pentru Profit.ro, Daniel Tudor, CEO al The Concept, agentul de vânzări al proiectului.

Comerciantul de materiale de construcții și instalații Amset Prodexim, cu sediul în Jilava, are o istorie de 28 de ani și este una dintre afacerile de familie care fac parte din asociația Family Business Network România, care mai are ca membri și Fildas, Fan Courier, Cris-Tim, Transavia.

Amset își desfășoară activitatea pe un teren de 2,5 hectare din care 4.500 de metri pătrați sunt birourile și spațiile acoperite care permit depozitarea și prelucrarea oțelului beton și realizarea de confecții metalice. Pe această platformă este și o fabrică de fasonat cu o capacitate de prelucrare lunară de circa 1.500 de tone de oțel beton.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 11,7 milioane de euro.

Smaranda Lalescu deține jumătate din Amset Prodexim și conduce afacerea din poziția de director general. Ea este nepoata reputatului academician și matamatician român Traian Lalescu, unul dintre fondatorii teoriei ecuațiilor integrale.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl își consolidează poziția imobiliară într-o zonă în plină dezvoltare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl își consolidează poziția imobiliară într-o zonă în plină dezvoltare

Cu noul proiect imobiliar, familia Popa și Smaranda Lalescu se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi și Dumitru Dragomir, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro.

Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă.

Peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul acestui an în construcție în București și împrejurimi, acesta fiind cel mai mare volum din istoria recentă. Numărul caselor și apartamentelor finalizate în București și Ilfov în primul trimestru din 2022 a crescut cu 43% față de perioada similară din 2021, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Numărul ridicat de tranzacții a făcut ca primul semestru din 2022 să fie al doilea cel mai bun semestru din istoria pieței din punct de vedere al numărului de locuințe vândute în București și Ilfov, cu aproximativ 30.350 de tranzacții, în creștere cu 16,6% față de perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
smaranda lalescu
amset prodexim
george becali