EXCLUSIV Familia Stănculescu, proprietara Auto Cobălcescu, pregătește un proiect imobiliar major lângă noul Dedeman Ghencea și un centru comercial în Sectorul 3

EXCLUSIV Familia Stănculescu, proprietara Auto Cobălcescu, pregătește un proiect imobiliar major lângă noul Dedeman Ghencea și un centru comercial în Sectorul 3

În megaproiectul Centenarului, elaborat de Primăria Sectorului 5, este evidențiat și complexul imobiliar de pe terenul familiei Stănculescu

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 oct 2021

Compania Sten Consulting, deținută de Eugen și Ioana-Paula Stănculescu, proprietarii Auto Cobălcescu, pregătește un proiect imobiliar de mari dimensiuni pe un teren de circa 8 hectare ce împrejmuiește noul magazin Dedeman Ghencea, construit pe un teren cumpărat de la aceeași firmă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorii au planificat un ansamblu rezidențial cu peste 1.500 de locuințe, dar analizează și opțiunea unui parc de retail, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Proprietarul comerciantului de mașini Auto Cobălcescu deține pe Bulevardul Ghencea o suprafață de 13,8 hectare de teren în apropierea stadionului Steaua. Presa a scris că terenul ar fi fost cumpărat în 2007 de la Institutul Pasteur, al cărui director, doctorul Sorin Paul Stănescu, a fost trimis, ulterior, în judecată de DNA.

Sten Consulting a vândut în 2017 o bucată din acest teren, de aproape 5,9 hectare, către Dedeman, care a și inaugurat anul trecut un nou magazin aici.

Familia Stănculescu a promovat ideea unui proiect rezidențial amplu, ce s-ar realiza etapizat, pe restul terenului, care mărginește magazinul Dedeman, și unde pot fi construite peste 1.500 de apartamente, arată calculele Profit.ro, bazate pe detaliile urbanistice comunicate public de proprietar. Investitorul își păstrează deschisă și opțiunea vânzării terenului, spun sursele Profit.ro.

Contactați pentru detalii de Profit.ro, reprezentanții Sten Consulting nu au răspuns până la publicarea acestui articol, iar cei ai Auto Cobălcescu au transmis că aceste investiții imobiliare nu sunt derulate de către dealerul auto.

EXCLUSIV Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, și fiul său încep un nou ansamblu rezidențial în zona corporațiilor din Pipera, cea mai mare investiție a lor de până acum CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, și fiul său încep un nou ansamblu rezidențial în zona corporațiilor din Pipera, cea mai mare investiție a lor de până acum

Pe lângă faptul că Planurile Urbanistice Zonale de Sector sunt suspendate, o posibilă dezvoltare a acestui teren depinde și de realizarea infrastructurii rutiere, parte din Inelul Median al Bucureștiului, care leagă Drumul Taberei de Șoseaua Alexandriei, adică exact de la magazinul Dedeman până în zona Penitenciarului Rahova, lucrări care sunt într-o etapă incipentă.

Proiectul familiei Stănculescu mărginește și megaproiectul Centenarului, promovat până anul trecut de fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. De altfel, schițele arhitecturale realizate pentru cartierul Centenarului evidențiază și viitorul proiect al familiei Stănculescu (foto mai jos). Totuși, în vara anului trecut, Guvernul a transferat în administrarea Ministerului Apărării terenul de 87 de hectare din zona Antiaeriană, pe care urma să fie dezvoltat cartierul Centenarului, pe motiv că proiectul de 1,8 miliarde de euro nu a avansat în 5 ani.


La rândul lor, dezvoltatorul spaniol Hercesa și fondul de investiții Bluehouse dețin în vecinătatea acestor proiecte un teren de 13 hectare pe care sunt gândite circa 3.500 de apartamente. Și acest proiect este blocat de mai mulți ani.

Printre cele mai recente investiții imobiliare ale familiei Stănculescu se numără restaurarea și renovarea clădirii interbelice Mihăescu din vecinătatea Parcului Cișmigiu, unde a funcționat anterior service-ul Auto Cobălcescu și în locul căruia a fost deschis în 2018 un concept store Mega Image cu o suprafață desfășurată de aproape 6.000 de metri pătrați.

Ioana-Paula Stănculescu mai deține un teren de aproape 3.000 de metri pătrați peste drum de supermarketul Supeco Postăvarul din Sectorul 3, unde, în trecut, era amenajat un loc de joacă pentru copii. Recent, Primăria Sectorului 3 a aprobat pentru acest teren un Plan Urbanistic de Detaliu, care permite construcția unui centru comercial cu demisol, parter și un etaj în suprafață de 1.300 de metri pătrați.


Cerere crescută de locuințe

În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 42% mai mare în luna august, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 62.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
eugen stanculescu
ioana-paula stanculescu
auto cobalcescu
sten consulting
dedeman