EXCLUSIV FOTO Familia Crăciunescu a investit într-o stație de betoane lângă șantierul ansamblului dezvoltat alături de Elisabeta Lipă, după întârzieri mari în livrarea de beton. „Nu excludem noi proiecte imobiliare în București.“

EXCLUSIV FOTO Familia Crăciunescu a investit într-o stație de betoane lângă șantierul ansamblului dezvoltat alături de Elisabeta Lipă, după întârzieri mari în livrarea de beton. „Nu excludem noi proiecte imobiliare în București.“
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 6 nov 2023

Familia antreprenorului sucevean Ion Crăciunescu, care a dezvoltat holdingul IBB în Germania și a ajuns la afaceri de 178 de milioane de euro, a amplasat o stație de betoane mobilă în apropierea șantierului iResidence, ansamblu rezidențial pe care îl dezvoltă în Pipera alături de fosta mare sportivă Elisabeta Lipă, după ce a înregistrat întârzieri în livrările de beton. Investitorul nu exclude posibilitatea ca în anii următori să dezvolte noi proiecte imobiliare pe piața din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI

Familia Crăciunescu deține o stație semimobilă de asfalt, cu o capacitate de producție de 160 de tone/oră și o capacitate de stocare de mixtură de 40 de tone, și o stație semimobilă de beton, cu o capacitate de producție de circa 120 de metri cubi/oră de beton proaspăt și 98 de metri cubi pe oră de beton rutier. Stațiile sunt amplasate pe șoseaua de centură, în spatele centrului logistic Dedeman din Pantelimon.

EXCLUSIV Hidroelectrica a decis să mai rămână 10 ani cu sediul central în Tower Center International. A avut ofertă și de la One United CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hidroelectrica a decis să mai rămână 10 ani cu sediul central în Tower Center International. A avut ofertă și de la One United

Ion Crăciunescu a intrat și pe piața imobiliară prin proiectul iResidence, care va cuprinde, în total, 520 de apartamente și căruia i s-a alăturat, ca asociat, și Elisabeta Lipă. Investitorii lucrează acum la prima etapă de dezvoltare a proiectului, care urmează a fi livrată în decembrie 2024. Investiția este estimată la circa 80 de milioane de euro și se realizează pe un teren amplasat în spatele complexului comercial Pipera Plaza din Voluntari.

Dezvoltatorul lucrează acum la structura blocurilor, pentru care e necesar un aport mare de betoane, iar după ce a sesizat întârzieri mari în livrările efectuate de la stația IBB din Pantelimon, a decis să închirieze pe 3 ani un teren învecinat pe care să amplaseze o stație de betoane mobilă.

EXCLUSIV FOTO Fostul jucător și antrenor Ioan Andone se extinde pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul jucător și antrenor Ioan Andone se extinde pe piața imobiliară

Noua stație este amplasată pe un teren de circa 14 hectare localizat pe Șoseaua Petricani 128 – 154 din Sectorul 2 și aflat în proprietatea unor investitori spanioli, potrivit surselor Profit.ro.

„Având în vedere congestia tot mai mare a traficului, am observat întârzieri semnificative în livrările de beton de la stația noastră de pe șoseaua de centură. Stația noastră de betoane [din zona Petricani, n.red.] se dovedește a fi esențială pentru proiectul nostru actual, situată în proximitatea acestuia.

Această stație este mobilă și este gândită să funcționeze pentru o perioadă de maxim 3 ani pe acest amplasament, având în vedere progresul actual al construcțiilor în zonă. Într-un efort de a minimiza impactul asupra mediului, am implementat măsuri pentru a reduce emisiile de noxe provenite de la vehiculele care transportă betonul. Mai mult, suntem în proces de achiziționare a cifelor electrice, recunoscute pentru fiabilitatea lor pe distanțe scurte“, a declarat, pentru Profit.ro, Ion Crăciunescu.


Planul său este să aibă un ritm de dezvoltări de 200 de apartamente pe an, motiv pentru care are în pregătire un ansamblu imobiliar mixt la Cluj-Napoca, în cartierul Sopor, care ar trebui să cuprindă circa 400 de apartamente, plus birouri și spații de retail.

„În prezent, nu avem planuri imediate pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare noi în București, însă nu excludem această posibilitate în anii următori“, mai spune Crăciunescu.

EXCLUSIV Un grup de investitori turci, din care face parte un fost bancher șef și un top manager Deloitte, pregătește un ansamblu rezidențial premium în mijlocul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un grup de investitori turci, din care face parte un fost bancher șef și un top manager Deloitte, pregătește un ansamblu rezidențial premium în mijlocul Bucureștiului

IBB Holding a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 178 de milioane de euro, iar pentru anul acesta își propune să ajungă la 200 de milioane de euro.

În anii `90, suceveanul Ion Crăciunescu a plecat cu familia în Germania, unde a muncit pentru o serie de constructori. În 2012 și-a făcut o firmă de construcții și a ajuns să dezvolte propriile proiecte imobiliare. Afacerea IBB din Germania a ajuns să aibă peste 1.500 de muncitori și o cifră de afaceri de 78 de milioane de euro în 2020.

EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle restrânge cu 40% suprafața birourilor sale din România. A plecat din Sky Tower și eliberează 2 etaje în Floreasca Park. Tranzacțiile intră în topul celor mai mari închirieri din 2023 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle restrânge cu 40% suprafața birourilor sale din România. A plecat din Sky Tower și eliberează 2 etaje în Floreasca Park. Tranzacțiile intră în topul celor mai mari închirieri din 2023

În urmă cu 4 ani, Ion Crăciunescu, alături de soția sa și fiul Iulian, s-a mutat în România și a lăsat afacerea din Germania pe mâna fiului Dan Crăciunescu. Atunci a deschis baza de producție de mixturi asfaltice din Pantelimon. Divizia românească de infrastructură a IBB este gestionată de Iulian Crăciunescu.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ion craciunescu
gigi becali
ibb