EXCLUSIV FOTO Familia Hanifi, care deține en-gros-ul Smart Expo, construiește două galerii comerciale lângă magazinele Kaufland din Ilfov, una în parteneriat cu fiul primarului Pandele. Sirienii mai pregătesc și circa 2.000 de apartamente

EXCLUSIV FOTO Familia Hanifi, care deține en-gros-ul Smart Expo, construiește două galerii comerciale lângă magazinele Kaufland din Ilfov, una în parteneriat cu fiul primarului Pandele. Sirienii mai pregătesc și circa 2.000 de apartamente

Mohamed Hanifi și proiectul comercial pregătit de familia sa în Voluntari SURSA FOTO: Facebook

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 9 dec 2021

Familia Hanifi, proprietara unuia dintre primele parcuri en-gros din România – Smart Expo Flora din Voluntari, construiește două galerii comerciale, în Bragadiru și Voluntari, care vin în completarea hipermarketurilor Kaufland construite în 2019 și 2021, pe terenuri cumpărate de la familia Hanifi. Galeria din Voluntari este realizată de Hanifi în parteneriat cu Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Familia Hanifi deține terenul fostei fabrici de bere „Fulgerul” din centrul orașului Bragadiru, unde acum funcționează piața agroalimentară Bragadiru și unde, în aprilie 2019, a fost inaugurat primul hipermarket Kaufland din județul Ilfov. Acum, înainte de Crăciun, familia Hanifi intenționează să deschidă și o galerie comercială cu o suprafață utilă de 5.000 de metri pătrați în spatele Lidl, care funcționează pe aceeași platformă, a declarat, pentru Profit.ro, Ionela Gherghi, consilierul juridic al grupului Smart Expo.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Investitorii sirieni mai au la dispoziție circa 6 hectare din fosta fabrică, în completarea zonei comerciale din Bragadiru, pe care pot construi până la 1.000 de apartamente grupate în 10 blocuri a câte 7 etaje. Proiectul rezidențial este în etapa de obținere a Planului Urbanistic Zonal, potrivit sursei citate.


Oamenii de afaceri mai dețin un teren, la câteva sute de metri distanță de en-gros-ul Smart Expo Flora din Voluntari, prin intermediul firmei Activ Imobiliare, împărțită egal între Abdulrahman Hanifi și Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari. 

O parte din acest teren a fost vândut către Kaufland, care a inaugurat în vara acestui an hipermarketul din Voluntari. Pe bucata de circa 16.800 de metri pătrați rămasă, Hanifi și Pandele organizează deja șantierul pentru a construi o galerie comercială cu o suprafață de 4.500 de metri pătrați.

„Estimăm că în iulie 2022 vom finaliza lucrările și din septembrie să deschidem. Deja semnăm cu 4 firme interesate de închiriere“, a explicat Ionela Gherghi. Galeria va fi împărțită între 9 retaileri, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.


Familia Hanifi mai deține, în cartierul bucureștean Colentina, o serie de hale ce au aparținut fostului Centru de Exploatare a Lemnului, utilizate acum, în principal, pentru depozitarea de nisip și balast pentru construcții. Investitorii intenționează să dezvolte pe terenul de 2,5 hectare un complex rezidențial cu circa 900 de apartamente. Ionela Gherghi spune că se află în etapa de autorizare cu acest proiect și că discută o asociere pentru dezvoltarea întregului proiect, iar dacă aceasta nu se concretizează, investitorii sirieni vor realiza singuri proiectul, etapizat.


Familia Hanifi are în proprietate și complexul comercial en-gros Chirigii din Sectorul 5. În locul acestuia, Gherghi spune că, într-un viitor îndepărtat, s-ar putea construi un complex rezidențial și servicii la ieșirea dinspre Bulevardul Tudor Vladimirescu.


Principala afacere a familiei Hanifi, inițiată în 2002, este complexul Smart Expo Flora, care se întinde pe o suprafață de 9,7 hectare de teren la ieșirea din București spre Voluntari. În pavilioanele de 53.000 de metri pătrați activează sute de standuri.

Fostele fabrici continuă să fie principala sursă de terenuri pentru noile dezvoltări imobiliare din București și marile orașe. Doar în acest moment sunt în diferite etape de dezvoltare proiecte pe fostele platforme Romprim, Laromet, Marmura, Electrotehnica, Timpuri Noi, Automatica, fabrica de mobilă Pipera, Stiteh, Pumac, Semănătoarea, Ventilatorul, fabricile de pâine Băneasa și Spicul, fabrica de mezeluri Medeus, fabrica de mobilă Artemob International sau fabrica de bere Grivița.

viewscnt
Afla mai multe despre
hanifi
smart expo flora
piata bragadiru
piata chirigii
bogdan pandele