EXCLUSIV FOTO Fiica lui Marcel Bărbuț se lansează în imobiliare, pe cont propriu

EXCLUSIV FOTO Fiica lui Marcel Bărbuț se lansează în imobiliare, pe cont propriu

Ramona Bărbuț (stânga) a cumpărat terenul de la Constantin Hagivreta (dreapta) SURSA FOTO: Facebook

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 iun 2022

Iulia-Ramona Bărbuț, fiica omului de afaceri Marcel Bărbuț, pregătește primul său proiect rezidențial, realizat pe cont propriu, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

UPDATE 15:00 Profit.ro a scris anterior că Iulia-Ramona Bărbuț s-a lansat în imobiliare alături de frații săi, însă ea nu a fost implicată în alte proiecte imobiliare, ci a moștenit de la tatăl său niște părți sociale la companii din domeniu imobiliar, care acum nu mai au activitate, după cum ne-au transmis reprezentanții companiilor. 

Ramona Bărbuț a cumpărat un teren de 769 de metri pătrați lângă Universitatea Tehnică de Construcții București, din cartierul Tei, de la omul de afaceri Constantin Hagivreta, cu afaceri în imobiliare și service-uri auto. Hagivreta a confirmat vânzarea pentru Profit.ro și a spus că proiectul vândut permite construcția a circa 28 de apartamente. Investitorul imobiliar a vândut terenul cu un Plan Urbanistic Zonal deja aprobat.

Recent, Ramona Bărbuț a fost autorizată să construiască un bloc de locuințe cu servicii la parter, cu o înălțime de 6 etaje, ultimul fiind retras.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Acesta este primul proiect imobiliar inițiat pe cont propriu de Ramona Bărbuț. Ea mai figurează ca asociat alături de frații săi în alte afaceri din domeniul construcțiilor, însă acestea nu mai au activitate, potrivit termene.ro.

Alexander, Thomas, Marcel Jr., Iulia-Ramona și Mario Bărbuț, alături de Cristina Paveliuc, partenera de viață a lui Marcel Bărbuț, au încheiat în noiembrie 2019 un contract de vânzare a acțiunilor pe care le dețineau în cadrul producătorului de materiale de construcții Adeplast către concernul elvețian Sika, tranzacție evaluată la peste 100 de milioane de euro și definitivată la finalul lunii martie 2020. Cei șase au moștenit compania de la Marcel Bărbuț, care a decedat în februarie 2019.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin

Adeplast funcționează pe patru platforme industriale în Ișalnița (Dolj), Roman (Neamț), Oradea (Bihor) și Ploiești (Prahova) pe care se produc vopsele și tencuieli decorative, adezivi și mortare și polistiren. Anterior vânzării, Adeplast era cotat drept cel mai mare producător român de materiale de construcții.

Activitate intensă

Numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu peste 5% în primul trimestru din 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la circa 170.000 de tranzacții, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Volumul tranzacțiilor a reintrat pe creștere în luna februarie, după patru luni consecutive de scădere, după care, în aprilie, a marcat o nouă scădere ușoară. Trebuie menționat că volumul include și tranzacții cu terenuri și spații comerciale, nu doar cu locuințe.

În ciuda scăderilor din ultimul trimestru din 2021, volumul anual a marcat al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Familia fostului secretar de stat Cornel Cătălin Bulf, una dintre cele mai bogate din Argeș, pregătește un ansamblu rezidențial major CITEȘTE ȘI Familia fostului secretar de stat Cornel Cătălin Bulf, una dintre cele mai bogate din Argeș, pregătește un ansamblu rezidențial major

Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție doar în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale bucureștene.

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute doar în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
iulia ramona barbut
constantin hagivreta
adeplast