EXCLUSIV FOTO Mega-proiectul imobiliar început de Ionuț Negoiță în locul halelor Tubinox deschide apetitul și altor dezvoltatori imobiliari. Mai apare un mare proiect tot pe vechea platformă

EXCLUSIV FOTO Mega-proiectul imobiliar început de Ionuț Negoiță în locul halelor Tubinox deschide apetitul și altor dezvoltatori imobiliari. Mai apare un mare proiect tot pe vechea platformă
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 20 mai 2024

Antreprenoarea Sanda Cristache (46 de ani), proprietara restaurantului Eleven din cartierul bucureștean Titan, pregăteșe dezvoltarea unui ansamblu rezidențial compus din 111 imobile de tip duplex, lipit de terenul fostei fabrici Tubinox, în locul căreia omul de afaceri Ionuț Negoiță dezvoltă un proiect cu circa 5.000 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sanda Cristache a mai dezvoltat, alături de Adrian Cristache (49 de ani) și Mihai Marian Banu, și alte ansambluri rezidențiale, printre care Caliței Residence – construit peste drum de Palladium Residence (al familiei Negoiță) și Sam Residence, ambele din zona cartierului Titanul Nou, ca și un bloc în Sectorul 4, pe Drumul Cheile Turzii.

EXCLUSIV FOTO Vastint, cu acționari comuni cu IKEA, pregătește un proiect imobiliar mixt de regenerare urbană în locul fostei fabrici Dîmbovița, fondată de industriașul Prodanof și care urmează să fie demolată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Vastint, cu acționari comuni cu IKEA, pregătește un proiect imobiliar mixt de regenerare urbană în locul fostei fabrici Dîmbovița, fondată de industriașul Prodanof și care urmează să fie demolată

Prin intermediul firmei sale Sam Residence Project, Sanda Cristache a cumpărat, recent, un teren cu o suprafață de circa 2,5 hectare, pe care funcționa o fabrică de mobilă și care a făcut, în trecut, parte din platforma industrială Silcotub.

Ea a demarat pe acest teren etapele construcției unui ansamblu rezidențial format din 108 locuințe cuplate și 3 locuințe individuale, cu parter și etaj, cu funcțiunea de locuințe de serviciu.


Pe terenul învecinat, Ionuț Negoiță a început să construiască primele două blocuri cu 370 de apartamente, parte dintr-un nou ansamblu imobiliar ce va lua locul fostei fabrici de țevi Tubinox din estul Capitalei. Acesta este cel mai mare proiect rezidențial demarat până acum de Ionuț Negoiță, fiind programate aici 5.000 de locuințe, o dezvoltare ce se ridică la peste 200 de milioane de euro.

PREMIERĂ Jumbo pregătește deschiderea Jumbo Mall, cu primul său magazin dintr-un mall românesc, după tranzacția anunțată de Profit.ro. Plan de extindere agresivă în România CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Jumbo pregătește deschiderea Jumbo Mall, cu primul său magazin dintr-un mall românesc, după tranzacția anunțată de Profit.ro. Plan de extindere agresivă în România

Tot în zonă, peste drum de Hala Laminor, familia de antreprenori turci Eskiocak, care a dezvoltat peste 2.000 de apartamente în ansamblurile Rotar Park Residence din cartierul bucureștean Militari, a demolat depozitele de pe platforma industrială Andami, cumpărată la licitație de la familia Adrian și Doina Mircioiu. Pe acest teren se pot construi peste 700 de apartamente, potrivit surselor Profit.ro.

Înlocuirea vechilor fabrici cu magazine, clădiri de birouri și ansambluri rezidențiale este procesul prin care au trecut aproape toate marile platforme industriale din București. Cele mai celebre exemple sunt AFI Cotroceni și AFI Park, care au luat locul fostei fabrici UMEB, proiectele Campus 6 și The Light care se ridică în locul fostei platforme Pumac, The Bridge și Orhideea Towers, în locul fostei fabrici de pâine Spicul, Rose Garden de pe Suveica (zona Obor), Vivenda care a luat locul fabricii de pâine Titan, Doamna Ghica Plaza în locul Romfelt sau Timișoara 58 peste Frigocom în Militari.

EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră

De altfel, fostele fabrici continuă să fie principala sursă de terenuri pentru noile dezvoltări imobiliare din București. Doar în acest moment sunt în diferite etape de dezvoltare proiecte pe fostele platforme Romcarton, Romprim, Laromet, Marmura, Electrotehnica, Timpuri Noi, Automatica, fabrica de mobilă Pipera, Stiteh, Pumac, Semănătoarea, Ventilatorul, Rocar, fabricile de pâine Băneasa și Spicul, fabrica de mezeluri Medeus și fabrica de bere Grivița.

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
sanda cristache
restaurant eleven
tubinox