Fondatorii Dedeman lansează, ca acționari majoritari, ofertă pentru cumpărarea pachetelor reziduale de la Cemacon Zalău

Fondatorii Dedeman lansează, ca acționari majoritari, ofertă pentru cumpărarea pachetelor reziduale de la Cemacon Zalău
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 apr 2024

Pavăl Holding lansează o operațiune de cumpărare la producătorul de materiale de construcții Cemacon, la un preț apropiat celui de pe bursă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fondatorii retailerului Dedeman lansează ofertă publică de cumpărare pentru achiziția unui număr de până la 24,62 milioane de acțiuni Cemacon Zalău (CEON), reprezentând 2,63% din capitalul social al producătorului de materiale de construcții.

Operațiunea de piață a fost inițiată de Pavăl Holding, vehiculul finanicar prin care frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, realizează investiții de portofoliu și care controlează 80,61% din acțiunile Cemacon. Deținerea oamenilor de afaceri este întregită prin participația de 16,75% din titluri prin intermediul PIF Industrial.

GRAFICE Bursa de la Varșovia atinge un maxim al ultimilor 6 ani. Indicele principal de la BVB supraperformează masiv, de la începutul deceniului, pieței de acțiuni din Polonia. România – Polonia, un meci bursier în care am recuperat mult CITEȘTE ȘI GRAFICE Bursa de la Varșovia atinge un maxim al ultimilor 6 ani. Indicele principal de la BVB supraperformează masiv, de la începutul deceniului, pieței de acțiuni din Polonia. România – Polonia, un meci bursier în care am recuperat mult

Oferta, care se va derula în perioada 22 aprilie - 8 mai, a fost promovată la prețul de 0,4395 lei/acțiune, unul cu 0,80% mai ridicat decât ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 0,4360 lei/acțiune al titlurilor cu simbolul CEON.

Cemacon Zalău a realizat în 2023 venituri din vânzări la nivel individual de 177,16 milioane lei, cu 19,90% mai mici decât cele de 221,43 milioane lei din exercițiul financiar precedent. Este prima tendință negativă într-un ciclu multianual de creștere, așa cum se vede pe graficul de mai jos.

Fondatorii Dedeman lansează, ca acționari majoritari, ofertă pentru cumpărarea pachetelor reziduale de la Cemacon Zalău

Cheltuielile cu materiile prime au fost de 43,54 milioane lei, în creștere cu 8,04% față de 40,30 milioane lei la din 2022, în timp ce cheltuielile cu personalul au crescut cu 15,11%, la 44,71 milioane lei, de la 38,84 milioane lei. Astfel, compania a obținut un rezultat total global de 32,48 milioane lei, la mai puțin de jumătate față de 71,76 milioane lei în 2022. La 9 luni, câștigul net era de 36,30 milioane lei.

La data de 31 decembrie 2023, activele totale ale Cemacon se ridicau la 580,10 milioane lei, fiind cu 27,59% mai mari decât cele de 454,65 milioane lei de la sfârșitul anului trecut.

La începutul verii trecute, Cemacon a finalizat achiziția firmei Euro Cărămida, din județul Bihor.

În același interval de raportare, datoriile totale s-au dublat la 173,53 milioane lei, de la 80,65 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
bvb
bursa
dedeman