EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România

EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România

Cosmin Țîrvuloiu alături de proiectul propus în locul fostului angro Apromatco din Drumul Taberei

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 27 sep 2023

Familia Ioana Carmen și Cornel Petruț Ion, parteneri de afaceri ai lui Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, s-a asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu, business angel implicat în startup-uri și imobiliare, și lucrează la dezvoltarea unui proiect rezidențial major în locul fostului angro Apromatco, din apropierea mall-ului Plaza România, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Familia Ion deține 67%, iar Cosmin Țîrvuloiu 33% dintr-o firmă de proiect care a semnat o promisiune de vânzare-cumpărare cu firma Connectreal, aflată în insolvență, pentru un teren cu o suprafață de 16.217 metri pătrați, acoperit cu 11 construcții industriale și edilitare, pe care a funcționat în trecut angro-ul Apromatco.

EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth

Proprietatea este amplasată pe strada Timonierului, nr. 26, din București și este aproape de mall-ul Plaza România și complexul Exigent Plaza Residence, care însumează peste 6.000 de apartamente livrate.

Investitorii au primit, recent, autorizație pentru demolarea clădirilor de pe acest teren și li s-a aprobat un Plan Urbanistic de Detaliu care prevede construirea unor imobile cu înălțime cuprinsă între 5 și 9 etaje. Documentația avizată de primărie specifică faptul că imobilele vor găzdui sedii ale unor organisme extrateritoriale. Aceste organisme pot fi misiuni diplomatice și consulare sau birouri ale organizațiilor internaționale precum ONU, FMI sau Banca Mondială.


Totuși, ilustrațiile arhitecturale atașate documentației prezintă clădiri cu apartamente. Propunerea investitorilor este să construiască o suprafață desfășurată de 40.900 de metri pătrați. Surse Profit.ro apropiate dezvoltatorilor proiectului spun că va fi un proiect mixt cu locuințe și spații comerciale și că planul este să înceapă construcția în 2025. 

EXCLUSIV Certion, grupul imobiliar al lui Cătălin Scripcaru, a cerut insolvența proiectului său Vogh Olimp, ca măsură de protecție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Certion, grupul imobiliar al lui Cătălin Scripcaru, a cerut insolvența proiectului său Vogh Olimp, ca măsură de protecție

Dacă se vor face apartamente, atunci rezultă un număr de aproximativ 500 de locuințe.

EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România

Cornel-Petruț Ion, inițiatorul acestui proiect, are și o treime din Exigent Development, dezvoltatorul celui mai mare ansamblu rezidențial din București.

EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial

Exigent Development este deținut, în proporții egale, de Francisca Grigorescu - fiica lui Alin Niculae – proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină din România, Oscar Downstream; Daniel Niculae, vărul lui Alin Niculae și fiul lui Petre (Pepe) Niculae - proprietarul constructorului Pedro Company Constructexim și unul dintre cei mai prolifici dezvoltatori de locuințe din Sectorul 6; și Ion Cornel-Petruț.


EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România

Cei trei asociați ai dezvoltatorului Exigent au mai dezvoltat până acum circa 15.000 de apartamente și pregătesc alte câteva mii de unități tot în București. Spre exemplu, au cumpărat cu 7 milioane de euro terenul de 3,6 hectare și halele complexului comercial alimentar Continent Marine Enterprise (fost Malip) din zona Valea Cascadelor, unde vor construi peste 1.000 de apartamente.

Alin Niculae și-a grupat firmele pe care le gestionează într-un holding denumit Alfa Group și l-a adus la conducerea sa pe avocatul Mihai Măcelaru, cu o experiență considerabilă pe piațele de fuziuni și achiziții și imobiliare. În cadrul acestui grup, Francisca Grigorescu și Angelo Niculae, copiii lui Alin Niculae, ocupă pozițiile de investment associate. Divizia imobiliară a grupului, denumită Akcent Development, a anunțat investiții de 300 de milioane de euro în piața rezidențială pentru următorii ani. Alin Niculae nu este implicat în proiectul inițiat în locul Apromatco. 

Cosmin Țîrvuloiu este un angel investor implicat în afacerile Pluria (cu spații de birouri flexibile în București și marile orașe), Volt Evse Distribution (stații de încărcare pentru mașini electrice), Nooka Space (rețea de birouri create special pentru angajații care lucrează de acasă) și Beesers (servicii medicale la domiciliu). El mai deține două parcuri fotovoltaice și a mai dezvoltat o serie de proiecte rezidențiale. Țîrvuloiu a fost pe lista proprietarilor de terenuri pe care se află Parcul Verdi și pe care Primăria Capitalei i-a plătit în 2019 cu circa 50 de milioane de euro pentru a răscumpăra proprietățile.

EXCLUSIV Nepotul lui Gabriel Popoviciu vrea să cumpere un teren pentru un parc de retail și rezidențial într-o zonă fierbinte din Oradea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nepotul lui Gabriel Popoviciu vrea să cumpere un teren pentru un parc de retail și rezidențial într-o zonă fierbinte din Oradea

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
alin niculae
cosmin tirvuloiu
cornel petrut ion
apromatco