EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, pregătește o nouă investiție

EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, pregătește o nouă investiție

Acesta este terenul pe care urmează a fi construit noul bloc de lângă Roka Residence

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 18 aug 2021

Omul de afaceri irakian Tomah Kahled (59 de ani), proprietarul complexului comercial Sir din București, pregătește un nou bloc, cu 84 de apartamente, care vine în completarea proiectului Roka Residence, recent construit în cartierul Timpuri Noi din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. El are, în diverse faze de dezvoltare, 5 proiecte cu peste 1.000 de apartamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul deține un teren în suprafață de circa 7.600 de metri pătrați lângă Timpuri Noi Square, proiect mixt dezvoltat în locul fostei uzine Timpuri Noi de către Vastint, companie cu acționari comuni cu cei ai IKEA.

Pe acest lot, Kahled a construit deja un bloc cu 223 de apartamente vândute în proporție de 90%, după cum au transmis reprezentații investitorului pentru Profit.ro. Clienții Roka Residence așteaptă ultimele acte în vederea preluării apartamentelor.

EXCLUSIV FOTO Asirom și BCR Asigurări de Viață și-au unit forțele pentru a transforma un imobil de lângă BNR în clădire de birouri clasa A. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Asirom și BCR Asigurări de Viață și-au unit forțele pentru a transforma un imobil de lângă BNR în clădire de birouri clasa A. "O proprietate remarcabilă în inima centrului istoric, care va crea și adăuga valoare zonei."

În paralel, Kahled pregătește acum un nou imobil cu 3 subsoluri dedicate parcării, parter, 10 etaje, plus etajul 11 retras, care va fi împărțit în 84 de apartamente și 101 locuri de parcare. Suprafața construită desfășurată a noului bloc va fi de 9.271 de metri pătrați, conform documentației analizate de Profit.ro.

Vecin de proprietate cu Kahled este și One United Properties, care are aici în construcție proiectul Neo Timpuri Noi cu 108 apartamente.


Grupul Sir, înființat de Kahled în 1998, are în portofoliu complexul comercial Sir din zona pasajului Lujerul și patru hoteluri de una și două stele în zonele Lujerul, Gara de Nord, Colentina și Orhideea. În 2010, omul de afaceri a decis să își investească capitalul câștigat în retail și sectorul hotelier în imobiliare și a dezvoltat până în 2018 cinci proiect mici de vile și apartamente.

În vara anului 2018 a demarat construcția primului său proiect rezidențial de anvergură, Roka Residence. Kahled mai deține patru terenuri pentru noi dezvoltări. Unul este amplasat pe Strada Cremenița, nr. 98, la 500 de metri de hotelul Sir Colentina, unde are planificată construcția a circa 200 de apartamente în două etape. Chiar peste drum de hotelul Sir Colentina, investitorul are planificată construcția unui alt bloc cu circa 100 de apartamente. În curs de avizare mai are un proiect pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești, pentru construcția a peste 300 de apartamente, și altul lângă Parcul Carol, pentru care sunt planificate peste 200 de apartamente.

EXCLUSIV Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, pregătește primul său ansamblu rezidențial major, aproape de mega proiectul familiei lui Robert Negoiță CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, pregătește primul său ansamblu rezidențial major, aproape de mega proiectul familiei lui Robert Negoiță

În plus, investitorul este în etapa de reproiectare a celor 5.000 de metri pătrați de spații de birouri pe care îi are în cadrul Fundeni Tower și care vor fi transformați în apartamente. Proiectul, cu 13 etaje, a fost construit în 2018 vizavi de Spitalul Fundeni și oferă spre închiriere 66 de apartamente de 2,3 și 4 camere, 35 de camere în sistem hotelier, la etajele 12 și 13 ale clădirii, 5.000 de metri pătrați de spații de birouri și 1.000 de metri pătrați de spații comerciale la parter (unde sunt chiriași Carrefour Express, un laborator de analize Regina Maria, o farmacie Help Net și una Elexa). Transformarea birourilor în apartamente ar putea aduce un plus de aproximativ 50 de unități locative, potrivit calculelor Profit.ro.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 18% mai mare în luna iulie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 59.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 a fost ușor afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
tomah kahled
sir
roka residence