EXCLUSIV Laropharm pregătește în România construcția unei noi fabrici de medicamente, mai mare decât cea din Bragadiru

EXCLUSIV Laropharm pregătește în România construcția unei noi fabrici de medicamente, mai mare decât cea din Bragadiru

Fabrica Laropharm din Bragadiru

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 mar 2021

Producătorul de medicamente Laropharm, cu acționariat britanic, pregătește actele necesare construcției unei noi fabrici de medicamente, în Măgurele, la 3 kilometri distanță de unitatea de producție pe care o are în Bragadiru. Investiția o va depăși pe cea realizată în urmă cu două decenii și va fi realizată în două faze, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Laropharm și-a deschis unitatea din Bragadiru în 2002, pe o parte din amplasamentul unei foste fabrici de margarină, și ocupă un teren de circa 5.500 de metri pătrați, din care hala de producție are o arie la sol de circa 2.000 de metri pătrați.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Aici, cei aproximativ 250 de angajați ai Laropharm produc peste 90 de medicamente cu prescripție medicală, medicamente fără prescripție medicală - OTC-uri și suplimente alimentare.

Compania a achiziționat în 2017 un teren de 19.543 de metri pătrați în localitatea Măgurele, aproape de Șoseaua de Centură a Bucureștiului, și pregătește acum construcția unei noi fabrici. Planul de investiții se va desfășura în două faze majore, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Prima etapă prevede construcția unei hale de producție și depozitare cu o arie desfășurată de 4.000 de metri pătrați, unde vor fi produse medicamente și dispozitive medicale. Doar această primă etapă va fi aproape de dimensiunea fabricii din Bragadiru, care a atras o investiție inițială de 5,8 milioane euro.

Faza a doua constituie un proiect viitor, legat funcțional de faza întâi, ce va avea ca obiectiv construirea unei hale cu o amprentă la sol de circa 5.000 de metri pătrați și un regim de înălțime de P+1 pentru zonele de producție medicamente și depozitare și P+3 pentru zona de birouri. Zona de depozitare va ocupa aproximativ 30% din clădire.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Laropharm au transmis că, momentan, nu pot să comenteze informația.


Conform ultimelor date, producătorul de medicamente a înregistrat o cifră de afaceri de 14,1 milioane euro în 2019, în creștere cu 21% față de anul anterior, și un profit de 1,3 milioane euro, dublu față de rezultatul anului precedent.

În timpul crizei financiare din 2007-2008, Laropharm a fost curtată de Ozone Laboratories, deținută la acea vreme de fondatorii grupului farmaceutic A&D Pharma, și de grupul bulgar Sopharma, însă discuțiile de achiziție au fost oprite. 

EXCLUSIV Jumbo își construiește primul depozit din România și spații pentru birouri. Tranzacție cu Alpha Bank CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Jumbo își construiește primul depozit din România și spații pentru birouri. Tranzacție cu Alpha Bank

Profit.ro a mai prezentat, recent, planurile de dezvoltare ale unei noi fabrici de medicamente din Iași, realizate de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii, fiul celebrului academician Mircea Ciuhrii. El investește 5 milioane de euro într-o fabrică cu o suprafață desfășurată de circa 9.500 de metri pătrați.

Volumul medicamentelor eliberate către pacienți în România anul trecut a fost de 625,6 milioane cutii, la același nivel cu consumul din anul precedent. Valoarea medicamentelor eliberate către pacienți în România a fost de 3,73 miliarde euro la preț de distribuție, cu 1,3% mai mult față de 2019, conform rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report al Cegedim Customer Information.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

În România există cel puțin 30 mari producători de medicamente și în total 125 de firme, a căror arie de activitate include fabricarea medicamentelor, inclusiv homeopate, a substanțelor active, producția de antiseruri, a substanțelor de diagnostic, a vitaminelor etc.


EXCLUSIV Laropharm pregătește în România construcția unei noi fabrici de medicamente, mai mare decât cea din Bragadiru

viewscnt
Afla mai multe despre
laropharm
fabrica medicamente magurele