EXCLUSIV Mutări pe piața de brokeraj: CBRE se mută în One Tower, iar Cushman & Wakefield Echinox în Țiriac Tower

EXCLUSIV Mutări pe piața de brokeraj: CBRE se mută în One Tower, iar Cushman & Wakefield Echinox în Țiriac Tower
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 feb 2021

Companiile de consultanță imobiliară CBRE și Cushman & Wakefield Echinox își mută sediile în noi clădiri de birouri în vara acestui an, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. CBRE va fi găzduită în One Tower, iar Cushman & Wakefield în Țiriac Tower, ambele în București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

CBRE se mută din clădirea Aviatorilor 8, situată lângă Guvernul României, unde subînchiriase la sfârșitul anului 2018 aproape 1.000 de metri pătrați de la General Electric. Clădirea, transferată anul trecut în portofoliul AFI Europe din cel al NEPI Rockcastle, mai găzduiește și compania americană Fitbit, care plănuiește să se extindă pe o mare parte din Aviatorilor 8, alături de General Electric, potrivit surselor Profit.ro. Imobilul are o suprafață de 7.700 de metri pătrați.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Compania de consultanță urmează să se mute în această vară în noua clădire One Tower, dezvoltată de One United Properties, unde va ocupa aproximativ un etaj, care are 1.400 de metri pătrați. Turnul cu 16 etaje are o suprafață totală de circa 24.000 de metri pătrați. Reprezentanții CBRE spun că suprafața ocupată depinde de proiectul de amenajare la care echipa internă de arhitecți lucrează în acest moment.

„Clădirea de birouri are un grad de ocupare de 65%. Chiriașii lucrează deja la amenajarea spațiilor. Chiriașii sunt companii din zona de publicitate, avocatură, farma, consultanță, imobiliare. Imobilul va avea și spații de coworking amenajate la ultimele 2 etaje“, a declarat Mihai Păduroiu, CEO, Office Division, One United Properties. Printre chiriașii clădirii se numără Sanador și grupul Element, al antreprenorului Ionuț Dumitrescu. CBRE a fost desemnată de One United și să administreze turnul de birouri.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

De cealaltă parte, Cushman & Wakefield Echinox urmează să părăsească sediul din Banu Antonache, aflat în proprietatea Adval Asset Management, administratorul averii lui Dinu Patriciu. Clădirea de pe strada Banu Antonache are o suprafață de circa 4.500 de metri pătrați.

Brokerul se va muta în această vară în noua clădire Țiriac Tower, a omului de afaceri Ion Țiriac, amplasată în zona Piața Victoriei, unde vor ocupa un spațiu cuprins între 300 de metri pătrați și 500 de metri pătrați, potrivit surselor Profit.ro. Cushman & Wakefield Echinox a fost desemnat de Țiriac Imobiliare și să administreze clădirea de birouri. Țiriac Tower are o suprafață închiriabilă de 16.500 de metri pătrați.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Anul trecut au fost închiriați 240.000 de metri pătrați de birouri, potrivit datelor CBRE, volum comparabil cu cel din 2015. Până la finalul acestui an, aproximativ 250.000 metri pătrați de birouri vor fi livrați, jumătate dintre aceste spații fiind pre-închiriate. Printre dezvoltatorii cei mai activi, care urmează a livra cea mai mare suprafață de birouri în 2021, se numără One United Properties, Skanska, Forte Partners și Atenor.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

În 2019, ultimul an de raportare financiară disponibil, JLL a trecut în fruntea clasamentului celor mai mari companii de consultanță imobiliară din România, după un avans de 30% al afacerilor, până la 14,2 milioane de euro, devansând brokerii de la CBRE, care au dominat piața până acum. Schimbarea în clasament a venit după o scădere de 19% a afacerilor CBRE. Performanța JLL a fost realizată cu 68 de angajați, comparativ cu 150, cât are CBRE. Cushman & Wakefield și-a păstrat și în 2019 poziția a patra în clasamentul românesc, cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro, în creștere cu 28% comparativ cu rezultantul din 2018. Totuși, cel mai mare profit din 2019 a fost afișat de Colliers International, cu 1,2 milioane de euro, urmat de SVN cu circa 830.000 de euro și JLL cu circa 780.000 de euro profit.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

În România, CBRE este prezentă cu un birou direct, în timp ce Cushman & Wakefield este prezentă prin afilierea companiei Echinox, fondată de Mihnea Șerbănescu în 1993.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
cbre
cushman & wakefield echinox
one tower
tiriac tower