EXCLUSIV Suki, unul dintre cei mai mari producători de ferestre din România, pregătește Suki Business Park

EXCLUSIV Suki, unul dintre cei mai mari producători de ferestre din România, pregătește Suki Business Park

Fabrica de ferestre Suki

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 11 mai 2022

Producătorul de ferestre și uși Suki, controlat de omul de afaceri Gelmar Săvulescu, își extinde afacerea pe sectorul spațiilor de producție și depozitare dedicate firmelor mici și mijlocii, pe terenul suplimentar pe care îl mai are din fostul Agromec Moara Vlăsiei, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Familia Săvulescu deține în localitatea Moara Vlăsiei, din nordul Bucureștiului, un teren de circa 8 hectare ce a aparținut fostului Agromec. Fabrica de ferestre și cea de uși Suki ocupă circa 1,1 hectare din acest teren, iar pe restul antreprenorul a început să construiască Suki Business Park, cu spații de producție și depozitare destinate IMM-urilor.

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Brisk, Concelex, ELCO, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nhood, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

„Suki Business Park va avea o suprafață totală închiriabilă de circa 8.500 de metri pătrați. Acum sunt în exploatare hale cu o suprafață de 5.500 de metri pătrați, închiriate integral către 16 companii, cu activități diverse, de mică producție, depozitare, laborator teste și altele“, a declarat, pentru Profit.ro, Gelmar Săvulescu.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Antreprenorul urmează să înceapă construcția a încă patru hale, cu o suprafață de 2.400 de metri pătrați, o investiție de circa 1,2 milioane de euro, și are în proiectare încă una de 600 de metri pătrați. Termenul de finalizare a acestor construcții este 2023.

Nevoia de spații logistice pentru afacerile mici și mijlocii a fost sesizată și de dezvoltatorul imobiliar Globalworth, care a intrat, recent, într-un parteneriat cu firma Catted, a familiei Cobâlaș, în vederea dezvoltării unui concept de spații de depozitare cuprinse între 200 și 600 de metri pătrați în Chitila și Stefăneștii de Jos.

EXCLUSIV Familia Bosînceanu, proprietara Șantierului Naval Constanța, vinde terenul autobazei Construcții și Transport Gherase unor foști manageri Strabag CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Bosînceanu, proprietara Șantierului Naval Constanța, vinde terenul autobazei Construcții și Transport Gherase unor foști manageri Strabag

Pe platforma din Moara Vlăsiei mai funcționează fabrica de uși PVC a Suki, cu o capacitate de peste 300 de ferestre pe zi, și cea de uși culisante și înfoliere profile, cu o capacitate de peste 2.000 de unități pe an. Săvulescu a rulat din afacerea sa de producție, grupată sub brandul Fereastra Suki, vânzări de circa 7 milioane de euro în 2021, în creștere față de anul anterior.

Piața locală de tâmplărie termoizolantă, evaluată la circa 800 de milioane de euro în 2020, a înregistrat un declin ușor, de circa 1%, în 2021, activitatea provenind preponderent din zona renovărilor. Până în 2024 se estimează o creștere anuală de circa 2,9% a acestui sector. În acest scenariu, piața de tâmplărie din România va depăși, în 2024, pragul de 850 de milioane de euro, corespunzător unor livrări de 5,2 milioane de unități de ferestre, potrivit datelor Interconnection Consulting Group.

Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție doar în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale bucureștene.

EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali deschide fostul hotel Inter sub numele Becali Hotels. „Dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali deschide fostul hotel Inter sub numele Becali Hotels. „Dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii“

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute doar în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
suki
gelmar savulescu