MAS Real Estate mai preia 6 centre comerciale dezvoltate de Prime Kapital în România, după o tranzacție majoră, de aproape 320 milioane euro

MAS Real Estate mai preia 6 centre comerciale dezvoltate de Prime Kapital în România, după o tranzacție majoră, de aproape 320 milioane euro

Dâmbivița mall din Târgoviște este cel mai mare centru comercial inclus în tranzacție

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 mai 2022

Compania cu capital sud-african MAS Real Estate, printre ai cărei acționari se numără și cel mai mare fond de pensii din Africa, va cumpăra un portofoliu de 6 centre comerciale în România de la partenerul său local PKM Development, într-o tranzacție de aproape 320 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Concelex, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

MAS Real Estate, prin intermediul platformei Prime Kapital – care este principalul său acționar, are în dezvoltare centre comerciale și ansambluri rezidențiale în valoare de sute de milioane de euro în mai multe orașe din România. Managementul companiei este asigurat de o echipă de români coordonată de Martin Slabbert și Victor Semionov, cei care au pus și bazele NEPI, astăzi investitorul imobiliar cu cel mai valoros portofoliu din România.

Cele 6 centre comerciale tranzacționate sunt amplasate în localitățile Târgoviște (Dâmbovița Mall), Balotești (DN1 Value Centre), Ploiești, Zalău, Sfântu Gheorghe și Bârlad și au o suprafață închiriabilă agregată de 132.000 de metri pătrați.

Prețul de achiziție înainte de ajustările cu capitalul de lucru și datoriile bancare este de 319,7 milioane de euro, iar prețul de achiziție, după aceste ajustări, este de circa 197,3 milioane de euro, a anunțat compania. Tranzacția urmează să fie încheiată înainte de 15 august anul acesta.

EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali deschide fostul hotel Inter sub numele Becali Hotels. „Dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali deschide fostul hotel Inter sub numele Becali Hotels. „Dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii“

Prime Kapital a semnat recent o finanțare de 125 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui portofoliu de 6 centre comerciale din România, din care 5 fac parte din tranzacția actuală cu MAS Real Estate.

În urmă cu trei ani, MAS Real Estate a mai trecut printr-o tranzacție similară, când a preluat 9 centre comerciale de la PKM Development cu 109 milioane de euro.

Sud-africanii au mai anunțat că vor extinde parteneriatul cu Prime Kapital până în 2030.

Unul dintre acționarii MAS Real Estate, cu o deținere de 9,42%, este Government Employees Pension Fund (GEPF), fondul de pensii al angajaților guvernului sud-african, cel mai mare fond de pensii din întreaga Africă. GEPF deține acțiuni și la Growthpoint, care deține o parte semnificativă din acțiunile Globalworth - cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, iar administratorul GEPF – Public Investment Corporation are participații și în cadrul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
mas real estate
prime kapital
martin slabbert