Fabrica Den Braven de la Buftea a intrat oficial în portofoliul gigantului francez Arkema

Fabrica Den Braven de la Buftea a intrat oficial în portofoliul gigantului francez Arkema
scris 5 ian 2017

Fabrica de adezivi pentru construcții Den Braven din România, cu afaceri de 39 milioane euro, a intrat oficial în portofoliul gigantului francez Arkema, proprietarul brandului Bostik, după ce în decembrie a fost realizat transferul de proprietate a acțiunilor.

Operațiunea face parte dintr-o tranzacție globală, cu o valoare de 485 milioane euro, prin care Arkema a preluat den Braven, anunțată în iulie anul trecut și finalizată în decembrie. Anterior, Den Braven era deținut de grupul olandez Egeria-Wagram.

Den Braven, cu vânzări estimate la 350 milioane euro în 2016, deține 6 fabrici în Europa, din care una în România, la Buftea (jud Ilfov), una în Turcia și una în SUA. De asemenea, Den Braven are 1.000 de angajați și 25 de centre de vânzare și distribuție la nivel global. Compania are 12% cotă de piață în Europa.

PPF Real Estate, firma celui mai bogat om de afaceri ceh, a preluat birourile Metropolis din București. Surse din piață estimează tranzacția la 50 milioane euro CITEȘTE ȘI PPF Real Estate, firma celui mai bogat om de afaceri ceh, a preluat birourile Metropolis din București. Surse din piață estimează tranzacția la 50 milioane euro

Prin integrarea Den Braven, Arkema are va obiectiv consilidarea brandului Bostik și dublarea EBITDA până în 2020, comparativ cu 2014.

Arkema a cumpărat Bostik în 2015, brandul ocupând locul trei pe piața mondială a adezivilor.

Grupul este prezent în 50 de țări, cu 137 fabrici și 19.000 angajați, și are vânzări de 7,7 miliarde euro anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
arkema
den braven
fabrica
achiziție