Dolphin Invest se extinde pe piața imobiliară prin noi achiziții

Dolphin Invest se extinde pe piața imobiliară prin noi achiziții

Amplasamentul terenului cumpărat în București

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 4 mai 2020

Compania Dolphin Invest a plătit 3,6 milioane euro familiei Margaritidis pentru un teren situat în cartierul bucureștean Titan, unde poate construi un mic centru comercial și un bloc cu 55 de apartamente. În paralel, a mai cumpărat un teren în Bolintin-Deal, tot pentru un centru comercial, potrivit unor documente analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În trecut, Dolphin Invest a avut ca asociat familia Malideros, cea care a dezvoltat lanțul de supermarketuri Mega Image. 

UPDATE 20 mai 2020: Profit.ro a anunțat inițial că investițiile imobiliare sunt derulate direct de familia Malideros. Dolphin Invest a transmis însă Profit.ro că, la acest moment, nu există nicio legătură între firmă și familie.

"Dezvoltatorul real al proiectelor din Titan și Bolintin-Deal este societatea Dolphin Invest, care nu are ca acționari, persoane fizice, pe membrii familiei Malideros și nici nu are vreo legătură cu afacerile acestei familii", transmite compania.

Dolphin Invest este deținută de W.G.A.I. și M.M.T., două firme înregistrate în Cipru, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

În anul 2016, a apărut un conflict juridic, fiind relatat atunci că actuala conducere a firmei Dolphin Invest SA ar fi depus o plângere penală împotriva foștilor administratori ai societății, printre care Theodoros Malideros, pentru evaziune fiscală, gestiune frauduloasă, înșelăciune și delapidare.

Familia Margaritidis, prin exponentul său Dimitrios Margaritidis, a promovat încă din 2018 un Plan Urbanistic de Detaliu pentru două loturi de teren alăturate, amplasate în cartierul Titan, lângă ansamblul rezidențial Armonia. Cele două parcele au o suprafață totală de 4.970 de metri pătrați, iar, în vara anului trecut, Primăria Sector 3 a eliberat documente premergătoarea autorizării construcției care permit ridicarea unui centru comercial cu o suprafață de circa 1.200 de metri pătrați și a unui bloc cu 55 de apartamente, alături de 106 locuri de parcare.

La sfârșitul anului trecut, compania Dolphin Invest a plătit 3,6 milioane de euro pentru acest teren și intenționează să construiască, chiar din acest an, un centru comercial destinat închirierii, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 7.200 de metri pătrați, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

În aceeași perioadă, compania a mai încheiat o tranzacție, în Bolintin-Deal, în urma căreia a cumpărat de la soții Ioana-Alexandra și Sorinel Costea un teren de 2.336 de metri pătrați și clădirile aferente la un preț de 225.000 de euro. Investitorul vrea să construiască aici, începând cu anul 2021, un centru comercial cu o suprafață desfășurată de circa 2.100 metri pătrați.

FOTO S+B Gruppe pregătește un turn de birouri lângă metroul Pipera, zonă dominată de Globalworth CITEȘTE ȘI FOTO S+B Gruppe pregătește un turn de birouri lângă metroul Pipera, zonă dominată de Globalworth

Theodoros Malideros a deschis primul Mega Image din București, în 1995, iar în 2000 a vândut rețeaua retailerului belgian Delhaize. Familia Malideros deține o serie de spații comerciale, birouri și depozite, în principal în București. Ea este acționar al restaurantelor OSHO, Yasou și Oro Toro. Afacerile familiei sunt gestionate de Theodoros Malideros și de fiul său, Georgios Malideros.

În această perioadă, proprietarii de spații comerciale suferă pierderi considerabile din cauză că magazinele sunt închise, cu excepția celor care comercializează produse alimentare, medicamente, electronice și servicii de curățenie. Proprietarii mallurilor din România pierd peste 48 de milioane de euro într-o singură lună de inactivitate, arată un calcul realizat de Profit.ro pe baza ultimelor rapoarte financiare anuale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
malideros
mega image
margaritidis