Una dintre cele mai bogate familii din Belgia își menține planul de extindere puternică în România prin WDP. Bani de la IFC pentru proprietăți

Una dintre cele mai bogate familii din Belgia își menține planul de extindere puternică în România prin WDP. Bani de la IFC pentru proprietăți
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 22 apr 2020

Una dintre cele mai bogate familii din Belgia nu renunță la planul de extindere puternică în România prin dezvoltatorul său imobiliar, Warehouse & Distribution De Pauw (WDP), planificând în continuare, și în actuala perioadă de pandemie, să își lărgească portofoliul de proiecte pe piața locală de la 500 de milioane de euro la 1 miliard de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul a fost anunțat de Profit.ro în octombrie anul trecut și este reconfirmat acum.

Extinderea portofoloiului este calculată până în 2023, plan pentru care dezvoltatorul și-a asigurat o finanțare de 205 milioane euro de la IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale. Banii vor fi folosiți pentru a sprijini construirea unei suprafețe totale de circa 1 milion metri pătrați de proprietăți semi-industriale și logistice eficiente din punctul de vedere al resurselor, pe întreg teritoriul României, inclusiv pentru certificarea EDGE a portofoliului, cu economii la consumul de de energie și apă al clădirilor dezvoltate de companie.

Investiția face parte dintr-o "finanțare verde" de 750 de milioane euro de la investitori terți mobilizați de IFC în cadrul programului său de portofoliu de co-creditare și de la bănci comerciale internaționale. Acesta este primul împrumut verde acordat de IFC sectorului proprietăților imobiliare în regiunea Europei și Asiei Centrale ( ECA). 

Profit.ro a anunțat anul trecut că familia belgiană a trimis în România peste 30 milioane euro pentru a susține proiectele locale ale WDP.

Tot anul trecut a fost anunțat că România rămâne unul dintre motoarele de creștere a afacerilor dezvoltatorului Warehouse & Distribution De Pauw (WDP) la nivel global, acesta având în derulare în prezent 28 de proiecte, reprezentând investiții de 478 de milioane de euro, dintre care 15 proiecte în România.

Proiectele din România reprezintă investiții de 219 milioane euro, care însumează 389.400 metri pătrați.

EXCLUSIV Stefano Albarosa, care a construit cele mai mari parcuri logistice din țară, așteaptă afaceri de 35-37 milioane de euro din imobiliare. Familia sa a cumpărat și o fabrică în Brașov CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Stefano Albarosa, care a construit cele mai mari parcuri logistice din țară, așteaptă afaceri de 35-37 milioane de euro din imobiliare. Familia sa a cumpărat și o fabrică în Brașov

WDP deține în România 25 de proprietăți închiriabile cu o suprafață totală de peste 623.000 de metri pătrați și o suprafață de aproape 400 de hectare de teren destinat extinderii. Valoarea portofoliului imobiliar local al investitorului era de 447,3 milioane euro la finalul anului 2018 și reprezintă o cotă de 13% din activitatea globală a dezvoltatorului belgian.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni.

Investitorii belgienii au investit până acum peste un miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
carrefour
depozite
auchan
logistic