Fondul de investiții Eastern European Property și-a vândut singura proprietate din România pentru 1,5 milioane euro

Fondul de investiții Eastern European Property și-a vândut singura proprietate din România pentru 1,5 milioane euro
scris 13 dec 2016

Fondul de investiții Eastern European Property Fund Limited (EEP) și-a vândut singura proprietate din România, centrul logistic și de afaceri Gara Progresul, din sudul Capitalei, în schimbul a 1,5 milioane de euro.

Proiectul imobiliar, cu o suprafață de circa 12.500 metri pătrați, a fost achiziționat în 2007 de la compania germană de transport Transalkim pentru 3,95 milioane de euro. De dezvoltarea acestuia s-a ocupat compania Southern Properties SRL, holding creat în acest scop de EEP.

EEP nu a dezvăluit numele cumpărătorului. La finele lunii iunie, EEP evalua proprietatea din România la 1,68 milioane de euro.

Immofinanz a atras noi clienți în clădirile de birouri din București, care au închiriat 11.500 metri pătrați CITEȘTE ȘI Immofinanz a atras noi clienți în clădirile de birouri din București, care au închiriat 11.500 metri pătrați

În urma tranzacției, care va fi încheiată până la finele anului, EEP se va concentra pe activitățile din Turcia și Bulgaria, potrivit unui comunicat al fondului de investiții.

EEP, fond înregistrat în Guernsey și listat pe segmentul AIM al bursei de la Londra, a anunțat investiții de 20 milioane de euro în sectorul imobiliar românesc imediat după preluarea proiectului din zona Gara Progresul, însă acestea nu s-au concretizat. Doi ani mai târziu, EEP a pus centrul logistic pe lista activelor disponibile la vânzare, invocând rentabilitatea scăzută comparativ cu portofoliul deținut în Turcia.

Printre chiriașii centrului logistic se numără Electrolux, Urgent Curier, Transalkim, Praktiker și H&M.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
eastern european property fund limited
eep
centrul logistic gara progresului