FOTO Primăria Sectorului 3 lansează un nou demers pentru a transforma fosta Hala Malaxa în centru comercial

FOTO Primăria Sectorului 3 lansează un nou demers pentru a transforma fosta Hala Malaxa în centru comercial Galerie foto

Sursa foto: Primăria Sector 3

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2023

Primăria Sectorului 3 din capitală lansează un nou demers pentru proiectul de amenajare a unui mall cultural la Hala Laminor, care va cuprinde un parc cultural și de divertisment, cinematograf, sală de bowling, spații comerciale, restaurante, hotel, și birouri. Instituția are deja autorizație de construire pentru asta, iar lucrările vor costa circa 54 milioane lei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

Pentru a putea face investiția, primarul Robert Negoiță a propus acum la ședința Consiliului Local Sector 3, un proiect prin care se dorea majorarea capitalului societății Algorithm Construcții S3, cu circa 54 milioane lei, prin participarea Sectorului 3, arată Hotnews.

Acesta a fost respins, dar va reveni la ședința Consiliului Local din 26 aprilie. În plus, se dorea completarea actului constitutiv al societății Algorithm Construcții S3 SRL, astfel încât să poată presta aceste activități. Activitățile care vor fi adăugate la obiectul de activitate sunt: activități ale agențiilor de publicitate; servicii de reprezentare media; activități de producție cinematografică, video și de televiziune; activități de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice; activități fotografice; activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor.

EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România

Cei 50 de milioane lei ar urma să fie folosiți pentru funcționalizarea halei. Până acum Primăria Sectorului 3 a investit 400 milioane lei pentru achiziționarea și restaurarea monumentului, a finalizat de curând lucrările, dar clădirea are nevoie de o funcțiune, deocamdată fiind goală.

Autorizația de construire pentru lucrările de amenajare, dar și pentru două clădiri alăturate, a fost deja obținută.

În 2017, Primăria Sectorului 3, prin Societatea Administrare Active Sector 3, a anunțat că vrea să cesioneze, pentru o perioadă de 50 de ani, 35.000 de metri pătrați din Hala Laminor, fosta Malaxa, pentru a fi transformată în centru comercial.

 

Prețul de pornire anunțat de către Societatea Administrare Active Sector 3 este de 174 euro/metru pătrat.

FOTO Primăria Sectorului 3 lansează un nou demers pentru a transforma fosta Hala Malaxa în centru comercial

​Hala Laminor, acum aflată în paragină, are o suprafață de 72.000 metri pătrați și este monument istoric Clasa A. 

dcs plus și Impact Hub București, primii chiriași în birourile din Timpuri Noi Square CITEȘTE ȘI dcs plus și Impact Hub București, primii chiriași în birourile din Timpuri Noi Square

În cealaltă jumătate a halei ar urma să funcționeze mai multe săli de spectacole, un centru acvatic și o zonă administrativă.

Primăria Sectorului 3 a preluat în anul 2014 Hala Laminor, construită în 1936 după planurile arhitectului Horia Creangă, odată cu înființarea Uzinelor Malaxa. După intaurarerea regimului comunist, Uzinele Malaxa au fost transformate în Întrepriderea 23 August, iar după 1990 a devenit Uzina Faur. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hala malaxa
hala laminor
centru comercial
primaria sector 3