FOTO Primăria Sectorului 3 vrea să transforme jumătate din fosta Hala Malaxa în centru comercial

FOTO Primăria Sectorului 3 vrea să transforme jumătate din fosta Hala Malaxa în centru comercial Galerie foto

Sursa foto: Primăria Sector 3

scris 20 apr 2017

Primăria Sectorului 3, prin Societatea Administrare Active Sector 3, a anunțat că vrea să cesioneze pentru o perioadă de 50 de ani 35.000 de metri pătrați din Hala Laminor, fosta Malaxa, pentru a fi transformată în centru comercial.

Prețul de pornire anunțat de către Societatea Administrare Active Sector 3 este de 174 euro/metru pătrat.

Conform anunțului, există aviz favorabil din partea Ministerului Culturii pentru punerea în siguranță a Halei Laminor, aviz din partea Ministerului Culturii pentru Planul Urbanistic Zonal și autorizație de construire în regim de urgență pentru punerea în siguranță.

FOTO Primăria Sectorului 3 vrea să transforme jumătate din fosta Hala Malaxa în centru comercial

​Hala Laminor, acum aflată în paragină, are o suprafață de 72.000 metri pătrați și este monument istoric Clasa A. 

dcs plus și Impact Hub București, primii chiriași în birourile din Timpuri Noi Square CITEȘTE ȘI dcs plus și Impact Hub București, primii chiriași în birourile din Timpuri Noi Square

În cealaltă jumătate a halei ar urma să funcționeze mai multe săli de spectacole, un centru acvatic și o zonă administrativă.

Primăria Sectorului 3 a preluat în anul 2014 Hala Laminor, construită în 1936 după planurile arhitectului Horia Creangă, odată cu înființarea Uzinelor Malaxa. După intaurarerea regimului comunist, Uzinele Malaxa au fost transformate în Întrepriderea 23 August, iar după 1990 a devenit Uzina Faur. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hala malaxa
hala laminor
centru comercial
primaria sector 3