FOTO Surpriză - După decenii, Ministerul Transporturilor își mută angajați de la Gara de Nord. A ales o clădire de birouri

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2023

Ministerul Transporturilor mută angajați în clădirea London din Sema Parc, unde a închiriat un spațiu de 3.780 metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

La acest moment, încă din anii 50, ministerul are sediul în fața Gării de Nord, în Palatul CFR, a cărui construcție a început în 1937.

EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali, în discuții pentru selectarea unui operator hotelier la fostul Inter din Venus, actualul Becali Hotel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali, în discuții pentru selectarea unui operator hotelier la fostul Inter din Venus, actualul Becali Hotel

Acum, cei aproximativ 200 de angajați din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, ai structurilor care gestionează fonduri europene, în calitate de autoritate de management și organism intermediar, își vor desfășura activitatea în spațiul a trei etaje (etajele 3, 4 și 5) din clădirea London, începând cu luna septembrie, după finalizarea lucrărilor de amenajare. Este posibil ca în palat să mai fie păstrate unele birouri ale ministerului.

Clădirea London a fost recepționată în trimestrul al II-lea din 2022, cu o suprafață totală închiriabilă de 21.347 mp, dispusă pe 15 niveluri.

FOTO Surpriză - După decenii, Ministerul Transporturilor își mută angajați de la Gara de Nord. A ales o clădire de birouri

În 2019, River Development, companie deținută de omul de afaceri Ion Rădulea, anunța startul construcției pentru clădirile de birouri London și Oslo în complexul Sema Parc din Capitală, fosta platformă industrială Semănătoarea.

CONFIRMARE Hidroelectrica a ieșit pe piața imobiliară și se apropie de mutarea din Tower Center International CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Hidroelectrica a ieșit pe piața imobiliară și se apropie de mutarea din Tower Center International

În ultimii doi ani, River Development a început un proces de reconversie și reamenajare a unor clădiri existente pe platforma Sema Parc în clădiri de birouri clasa A cu o suprafață totală închiriabilă de peste 38.000 mp. Primele două clădiri (Bruxelles și Paris) au fost deja finalizate, cea de-a treia (Berlin) urmând a fi livrată în T3 2019.

Astăzi, Semănătoarea mai produce piese de schimb, dar înainte să fie privatizată avea 7.500 de angajați și producea 3.500 de combine pe an. Întreprinderea a fost privatizată în octombrie 1999.

Compania MYO-O, condusă de Ion Rădulea – fost angajat al Semănătoarea, a preluat de la Fondul Proprietății de Stat 56,7% din capitalul social al întreprinderii, pentru care a platit circa 17 miliarde lei, adică echivalentul valoric a 35 de combine din cele 80, câte existau în stoc la momentul privatizării.

EXCLUSIV Najib Mikati, prim-ministrul Libanului și cel mai bogat libanez, lansează primele sale investiții imobiliare din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Najib Mikati, prim-ministrul Libanului și cel mai bogat libanez, lansează primele sale investiții imobiliare din România

Restul participațiilor au rămas la peste 30.000 de acționari care și-au subscris cuponul de privatizare aici. Printre aceștia se numărau fostul premier Nicolae Văcăroiu, fostul senator Corneliu Gavaliugov și fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii Aurel Pană. Noii patroni s-au angajat față de stat că vor investi circa 7 milioane de dolari pentru a pune pe picioare uzina.

viewscnt
Afla mai multe despre
sema parc
cladire de birouri