FOTO Tranzacție: ASE cumpără Casa Sabba Ștefănescu cu aproape 7 milioane euro

FOTO Tranzacție: ASE cumpără Casa Sabba Ștefănescu cu aproape 7 milioane euro
scris 28 nov 2022

Academia de Studii Economice (ASE) din București a anunțat finalizarea demersului de achiziționare a imobilului aflat în Piața Romană nr.8, cunoscut sub denumirea "Casa Sabba Ștefănescu", clădire în stil art nouveau, construită în anul 1903 după planurile arhitectului Oscar Maugsch.

"Campusul celei mai bune universități economice din țară va ocupa, astfel, întregul semicerc din cunoscuta Piața Romană, dominată arhitectural de superbul Palat al ASE, în continuarea căruia se află "Casa Nanu-Muscel" (a cărei restaurare completă se apropie de final, iar noua clădire de spații de învățământ se află într-o etapă avansată a lucrărilor de construire) și "Casa Sabba Ștefănescu", proaspăt intrată în patrimoniul universității noastre", informează reprezentanții ASE.

DOCUMENT ANAF reduce numărul contribuabililor mijlocii la 15.000. Cei scoși de pe listă vor putea opta să depună D406 (SAF-T), dar ulterior nu mai pot renunța CITEȘTE ȘI DOCUMENT ANAF reduce numărul contribuabililor mijlocii la 15.000. Cei scoși de pe listă vor putea opta să depună D406 (SAF-T), dar ulterior nu mai pot renunța

Potrivit sursei citate, achiziționarea noului imobil permite concentrarea structurilor administrative ale instituției în jurul Palatului ASE.

Valoarea tranzacției a fost de 6.800.000 euro, sursa de finanțare fiind asigurată din venituri proprii, prin deblocări de solduri, realizate de către Ministerul Educației.

FOTO poate fi văzut AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
oscar maugsch
ase