Gigantul imobiliar Shimao, ultima victimă a crizei imobiliare din China

Gigantul imobiliar Shimao, ultima victimă a crizei imobiliare din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

Acțiunile gigantului imobiliar chinez Shimao au coborât luni la un minim record la bursa din Hong Kong, după ce s-a anunțat că una dintre cele mai mari bănci din țară a depus cerere de lichidare, scrie BFM TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Guvernul chinez încearcă să atenueze actuala criză imobiliară, care provoacă îngrijorare în cea de-a doua mare economie a lumii. Unii dezvoltatori sunt în pragul falimentului, iar scăderea prețurilor îi descurajează pe chinezi să investească în proprietăți, totul pe fondul încetinirii economice.

VIDEO Daniel Dines, fondatorul UiPath, în dialog inedit cu One United: Când te duci să vezi clădirea ASE sau alte clădiri din față, este păcat că arată atât de urât...Business tips pentru antreprenori CITEȘTE ȘI VIDEO Daniel Dines, fondatorul UiPath, în dialog inedit cu One United: Când te duci să vezi clădirea ASE sau alte clădiri din față, este păcat că arată atât de urât...Business tips pentru antreprenori

Într-o declarație publicată luni la bursa din Hong Kong, unde este listată, Shimao a precizat că firma de stat China Construction Bank a depus vineri o cerere de lichidare împotriva sa „în legătură cu o obligație financiară” de aproximativ 200 de milioane de dolari (185 de milioane de euro)., arată G4Media.ro

În urma acestei situații, prețul acțiunilor a scăzut cu peste 14%, atingând un nou minim istoric de doar 0,39 dolari Hong Kong (0,05 euro).

Shimao este un jucător imobiliar important în China, deținând clădiri rezidențiale, turnuri de birouri, hoteluri și magazine în multe orașe importante din China, precum Shanghai și Beijing.

În comunicatul său de presă, grupul a promis că se va „opune cu fermitate” acestei cereri de lichidare, continuând să lucreze la implementarea unui plan de restructurare a datoriilor.

În ianuarie, o instanță din Hong Kong a ordonat lichidarea Evergrande, un alt gigant imobiliar chinez care a căzut în dizgrație și ale cărui probleme au ajuns în mod regulat pe prima pagină a ziarelor.

La sfârșitul lunii martie, listarea la Hong Kong a Country Garden, un alt mare grup imobiliar chinez aflat în dificultate, a fost suspendată după ce compania a amânat publicarea rezultatelor sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
shimao
china