Impact Developer & Contractor lansează plasamentul privat de acțiuni pentru SPV-ul Star Residence Invest, operațiune anunțată de Profit.ro

Impact Developer & Contractor lansează plasamentul privat de acțiuni pentru SPV-ul Star Residence Invest, operațiune anunțată de Profit.ro
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2020

Impact Developer & Contractor, singurul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori București, lansează plasamentul privat de acțiuni prin care sunt oferite spre vânzare 48 de milioane de acțiuni ale societății Star Residence Invest, la prețul unitar de 0.218 lei. Dezvoltată de Impact Developer & Contractor, aceasta este prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată la Bursa de Valori București. Operațiunea a fost anunțată în excusivitate, luna trecută, de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Star Residence Invest are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente și 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de 5 ani, care asigură un randament brut de 11% / an.

EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, construiește un nou proiect, cu circa 100 de apartamente, peste drum de hotelul Sir Colentina CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, construiește un nou proiect, cu circa 100 de apartamente, peste drum de hotelul Sir Colentina

Plasamentul se adresează unui număr de maxim 150 de investitori, iar compania are o capitalizare anticipată de minim 2 milioane de euro. În cazul în care subscrierile vor fi mai mari decât cantitatea oferită la vânzare, se va suplimenta oferta, emitentul oferind spre subscriere acțiuni nou emise în vederea majorării capitalului social într-o limită maximă de 100 de milioane de acțiuni. Majorarea de capital are în vedere accelerarea planului de dezvoltare a afacerii, la acest moment, fiind în faza de analiză mai multe proiecte de investiții capabile să genereze Emitentului un grad de ocupare și randamente din închiriere ridicate.

Plasamentul privat este intermediat de către BRK Financial Group și se derulează până la data de 18 decembrie 2020. Ulterior vor fi începute demersurile în vederea listării acțiunilor la Bursa de Valori București. Star Residence Invest își propune ca listarea să aibă loc în termen de o lună de la finalizarea plasamentului privat, astfel ca în luna ianuarie, acțiunile care vor avea simbolul REIT să fie disponibile pentru tranzacționare.

Star Residence Invest este un SPV (Special Purpose Vehicle) dezvoltat de Impact Contractor & Developer, ce funcționează pe baza unor strategii și principii similare cu ale REIT-urilor din străinătate și are drept scop strângerea de capital în vederea achiziționării de imobile rezidențiale, pretabile închirierii, îndeosebi în principalele centre universitare ale României, precum București, Iași, Cluj, Timișoara sau Constanța.

Impact Developer & Contractor, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 58,84% și care îl mai are ca acționar relevant pe Adrian Andrici cu 15,98% din titluri, este listată la cota Bursei de Valori București, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 1,4000 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 371,00 milioane lei (76,16 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
star residence invest