INFOGRAFIC Bucureștiul atrage investiții de peste 3,5 miliarde euro în proiecte de anvergură, fiind plasat de Financial Times pe locul 7 în Top 25 Tech Cities of the Future. ”UiPath a fost fondată la București, de unde a pornit dezvoltarea globală.”

INFOGRAFIC Bucureștiul atrage investiții de peste 3,5 miliarde euro în proiecte de anvergură, fiind plasat de Financial Times pe locul 7 în Top 25 Tech Cities of the Future. ”UiPath a fost fondată la București, de unde a pornit dezvoltarea globală.”
scris 16 feb 2021

Bucureștiul atrage investiții de peste 3,5 miliarde euro în proiecte de anvergură, cu livrare între 2020 – 2023, fiind plasat de Financial Times pe locul 7 în Top 25 ”Tech Cities of the Future 2020/2021”.

Valoarea cuprinde investițiile în marile proiecte de regenerare urbană, care readuc în circuitul public foste platforme industriale abandonate în zone centrale ale orașului, în noile clădiri de birouri, adaptate din punct de vedere al tehnologiilor smart folosite noilor condiții de igienă și sănătate, în ansambluri rezidențiale moderne, care definesc noi standarde de locuire în București, în noi scheme de retail și huburi logistice din proximitatea Bucureștiului, precum și în proiecte de infrastructură.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Capitala României devine un hub de tehnologie și inovație, așa cum indică și clasamentul realizat de Financial Times ce plasează Bucureștiul pe locul 7 în Top 25 ”Tech Cities of the Future 2020/2021”. Totodată, în contextul pandemiei Covid-19 și al accelerării proceselor de digitalizare, este de așteptat că principalele firme de software și soluții digitale vor continua să își accelereze dezvoltarea, arată un studiu realizat de Bucharest Real estate Club - The New Face of Bucharest. 

”Compania UiPath a fost fondată la București, orașul de unde a pornit dezvoltarea noastră globală. Am găsit aici infrastructura și birourile moderne necesare și, cel mai important, resursele umane înalt specializate, care au contribuit la succesul poveștii UiPath pe fiecare continent”, spune Elisabeta Boșneag, Head of Global Real Estate UiPath.

Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România CITEȘTE ȘI Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România

Conform sursei citate, dezvoltatori locali precum și fonduri de investiții internaționale derulează investiții de 1,6 miliarde euro în proiecte moderne, ce schimbă complet înfățișarea Bucureștiului.

Proiectele de regenerare urbană de pe fostele platforme industriale creează noi zone de interes, cu funcțiuni mixte (birouri, locuințe, retail) și multiple facilități (spații verzi, zone pentru practicarea sportului în aer liber și locuri de joacă), oferind totodată posibilitatea de a lucra în apropierea locuinței. Astfel de dezvoltări sunt One Floreasca City, One Cotroceni Park, Timpuri Noi Square – Vastint, Fosta Fabrică - Hanner sau complexul Estoria. Pe piața de birouri, unele proiecte au fost reconvertite în spații rezidențiale, dar investițiile nu au fost stopate.

INFOGRAFIC Bucureștiul atrage investiții de peste 3,5 miliarde euro în proiecte de anvergură, fiind plasat de Financial Times pe locul 7 în Top 25 Tech Cities of the Future. ”UiPath a fost fondată la București, de unde a pornit dezvoltarea globală.”

Cele mai importante hub-uri cu noi proiecte finalizate în 2020 sau în construcție/ dezvoltare 2021-2023 sunt zona de centru-vest (One Cotroceni Park, Campus – Skanska, The Light), centru sud (Timpuri Noi Square – Vastint, U Center - Forte Partners), Barbu Văcărescu (Globalworth Square și Equilibrium - Skanska), Pipera (Globalworth Campus), Expoziției (J8 Office Park – Portland Trust și @Expo – Atenor), sau Băneasa cu proiectul Miro – Speedwell. Zona ultra-centrală este și ea pe radarul investitorilor, unele dintre cele mai importante proiecte de aici fiind One Tower – One United Properties sau Țiriac Tower – Țiriac Imobiliare. Totodată, dezvoltatorii investesc în proprietăți existente,  pregătindu-le pentru cerințele din ce în ce mai sofisticate ale chiriașilor/cumpărătorilor: Bucharest Business Park (CA IMMO), myhive (Immofinaz) sau One North Gate (One United Properties) fiind doar câteva exemple.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

În condițiile startului campaniei globale de vaccinare, specialiștii din piață estimează ca majoritatea companiilor vor opta pentru o componentă de cel puțin 3 zile pe săptămână de lucru de la birou, lăsând flexibilitate anumitor segmente de angajați să continue să lucreze de acasă.  

viewscnt
Afla mai multe despre
bucuresti
investitii
birouri