INFOGRAFIC Randamentul investițiilor în proprietăți rezidențiale noi din București, printre cele mai mari din regiune

INFOGRAFIC Randamentul investițiilor în proprietăți rezidențiale noi din București, printre cele mai mari din regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2020

Randamentul investițiilor în proprietăți rezidențiale noi din București variază între 5% și 7%, cele mai bune niveluri, de 6,5%, fiind înregistrate la apartamentele aflate mai departe de centrul orașului, în cartierele cu densitate mai mare, precum Dristor-Vitan, Berceni, Rahova sau Crangași.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În aceste zone, raportul dintre nivelul chiriei și prețul de achiziție este cel mai bun, ceea ce asigură un randament atractiv pentru o astfel de investiție.

EXCLUSIV Terenul fabricii Tutunul Românesc, râvnit pentru potențialul său imobiliar, rămâne nevândut. Topolinski, descalificat. Contestații și procese CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Terenul fabricii Tutunul Românesc, râvnit pentru potențialul său imobiliar, rămâne nevândut. Topolinski, descalificat. Contestații și procese

Pe de altă parte, în zonele ultracentrale și de nord, precum Herăstrău- Nordului, Kiseleff – Aviatorilor, Dorobanți- Floreasca, Victoriei – Romană - Universitate și Unirii, randamentele sunt mai reduse, de 5% sau chiar mai puțin, având în vedere prețurile de achiziție care sunt mult mai mari decât în cartierele aglomerate.

INFOGRAFIC Randamentul investițiilor în proprietăți rezidențiale noi din București, printre cele mai mari din regiune

Proprietățile care ar putea genera randamente de 7% sau chiar puțin peste acest nivel sunt excepții și sunt de obicei situate în zone în care raportul ofertă - cerere este dezechilibrat, în favoarea proprietarilor.

”Cu toate acestea, chiar dacă au o rată de rentabilitate mai mică, majoritatea tranzacțiilor de investiții rezidențiale sunt înregistrate în zonele ultracentrale și de nord. Acest interes poate fi explicat prin mai multe elemente. În primul rând, aceste proprietăți au o valoare care se menține în timp și chiar crește constant și de asemenea, pot atrage chiriași de calitate pe un termen lung, ceea ce duce la un apetit mai mare pentru cei care sunt interesați să cumpere locuințe în vederea închirierii. Dar, subliniez faptul că experiența noastră pe această piață ne-a arătat că succesul investițiilor rezidențiale depinde de mai mulți parametri și de aceea cele mai bune strategii nu se pot baza doar pe influența randamentului”, a declarat Andreea Hamza, senior director Living Department JLL Romania.

Comparativ cu piețele din Europa Centrala și de Est (ECE), investițiile în rezidențialele din București sunt printre cele mai profitabile, randamentele generate fiind printre cele mai ridicate. Doar Varșovia prezintă randamente superioare de 6,5%. În rest, investițiile din Praga au un randament de 4,5%, cele din Budapesta de 5,5%, iar în Viena de 3%. Comparația a fost făcută luând în calcul unități rezidențiale de 2 camere și 55 mp suprafață utilă.

”Bucureștiului este bine plasat în regiune din punct de vedere al atractivității investițiilor rezidențiale. Cu toate acestea, atunci când facem o evaluare a tendințelor viitoare, ne menținem o perspectivă rezervat-optimistă, având în vedere caracterul contraciclic al acestui sector, ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca investitorii să-și vândă  portfoliile în această perioadă și să își reducă expunerea.  În opinia noastră, vedeta pieței rezidențiale va fi sectorul multifamiliar (locuințe din complexuri rezidențiale deținute de unul sau mai mulți proprietari, destinate închirierii), care este de așteptat să înregistreze cele mai bune performanțe și modificări minime ale gradului de ocupare, deoarece veniturile generate de proprietățile rezidențiale vor rămâne în continuare puternice”, a explicat Andreea Hamza.

INFOGRAFIC Randamentul investițiilor în proprietăți rezidențiale noi din București, printre cele mai mari din regiune

 

viewscnt
Afla mai multe despre
randament
jll
proprietati imobiliare