La 87 de ani, Josef Goschy lucrează și își face planuri ca la 25 de ani: vrea să vândă noi hoteluri

La 87 de ani, Josef Goschy lucrează și își face planuri ca la 25 de ani: vrea să vândă noi hoteluri

Josef Goschy

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 5 iun 2020

Omul de afaceri Josef Goschy, unul dintre cel mai mari hotelieri din România, vrea să își vândă două hoteluri, unul din Turnu Severin și celălalt din Tulcea, cu câte trei milioane de euro fiecare. În paralel, Goschy mai scoate la vânzare și un teren din stațiunea clujeană Fântânele, pe care ar vrea să obțină cinci milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Josef Goschy a intrat într-un con de umbră în ultimii câțiva ani, după ce a vândut către Mohammad Murad complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp și către familia Movileanu două hoteluri din Cap Aurora, Onix și Safir.

La 87 de ani, Josef Goschy, proprietarul lanțului hotelier Unita Turism, lucrează și își face planuri ca la 25 de ani. Deși, teoretic, le-a cedat acum trei ani toate cele 17 hoteluri celor doi nepoți gemeni ai săi, în vârstă de 27 de ani pe atunci, nu s-a retras din business. A rămas în preajma afacerii.

Familia Movileanu investește 12 milioane euro în două hoteluri cumpărate de la Goschy în Cap Aurora și le transformă în resort all inclusive de 4 stele CITEȘTE ȘI Familia Movileanu investește 12 milioane euro în două hoteluri cumpărate de la Goschy în Cap Aurora și le transformă în resort all inclusive de 4 stele

Goschy spune acum pentru Profit.ro că vrea să mai vândă două hoteluri. Este vorba de hotelul Traian din Turnu Severin, cu 280 de camere și clasificat la două stele, pe care vrea să obțină trei milioane de euro, și de Egreta din Tulcea, tot de două stele, dar cu 100 de camere, cu un preț tot de trei milioane de euro.

În plus față de acestea, Goschy mai scoate la vânzare, cu cinci milioane de euro, un teren de 63.000 de metri pătrați în stațiunea clujeană Fântânele.

Deși în ultimii ani nu a mai avut bani să le renoveze, iar unele dintre hotelurile sale, printre care cele din nordul stațiunii Mamaia, sunt dorite de investitori, omul de afaceri de aproape 90 de ani nu vrea să se despartă de ele.

"Altceva nu mai am de vânzare în afară de cele două hoteluri și de terenul din Fântânele. Am ceva datorii, dar sunt suportabile. Nu am probleme", explică acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
goschy
hoteluri
vanzare