INTERVIU Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group | Nordis Group – Cele mai profitabile investiții în proprietăți de lux

INTERVIU Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group | Nordis Group – Cele mai profitabile investiții în proprietăți de lux
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 28 iun 2021

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să investească în domeniul imobiliar, mai ales când vine vorba de proprietăți de lux, a căror valoare se apreciază cu până la 30% după lansare. În acest moment, Nordis Group dezvoltă ansambluri unice în România, care redefinesc standardul de confort și rafinament, având oportunitatea de a locui și investi într-o proprietate de 5 stele. Am stat de vorbă cu Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group, despre succesul investițiilor imobiliare în ansamblurile Nordis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este deja cunoscut faptul că Nordis Group este singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux din țară. De ce acest focus exclusiv pe industria imobiliarelor de lux?

Am pornit la drum cu o viziune pe termen lung, și anume de a dezvolta cele mai mari proiecte imobiliare de 5 stele din țară. Ne-am propus să aducem în România produse imobiliare excepționale, care depășesc cele mai înalte standarde de calitate. Acordăm atenție deosebită detaliilor, arhitecturii, design-ului interior și, mai ales, serviciilor și beneficiilor oferite, precum: plajă proprie, concierge, SPA, infinity pool, cinema VIP, loc de joacă pentru copii, restaurante și galerii comerciale cu branduri premium.

INTERVIU Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group | Nordis Group – Cele mai profitabile investiții în proprietăți de lux

Chiar de la începutul anului trecut am remarcat un interes crescut în rândul românilor pentru locuințe spațioase, completate de facilități și servicii care le pot susține sau îmbunătăți stilul de viață. Dacă ar fi să facem o comparație între anul precedent și anul în curs, valoarea medie a apartamentelor achiziționate în ansamblurile Nordis a crescut considerabil, iar preferințele și nevoile clienților s-au îndreptat încă de la începutul anului către spații generoase.

De ce sunt imobiliarele de lux cele mai profitabile investitii în acest moment?

În perioada 2015 – 2020, iar aici mă raportez la nivelul trimestrului trei din fiecare an, a fost înregistrată o creștere agregată de aproximativ 46% a prețurilor pe metru pătrat la locuințe, adică o creștere medie de 7,9% pe an, potrivit unei analize prezentate de Nordis Group.

Studiile arată ca media activelor non-financiare în averea medie a românilor este de 84%, cu mult peste media europeană, mare parte din această avere fiind făcută din imobiliare. Prin urmare, așa cum ne-am obișnuit, imobiliarele reprezintă în continuare una dintre cele mai profitabile investiții, dacă nu chiar cea mai profitabilă, mai ales dacă vorbim de proprietățile de lux. Prin comparație cu alte produse investiționale, titlurile de stat emise de statul român la cinci ani oferă randamente de 3,65% p.a., respectiv 4,15% p.a. la 10 ani. Pentru o clasă de active mai riscantă, de exemplu, investitorii în piața de capital ar fi obținut un randament de 33% în aceeași perioadă (creștere indice BET).

INTERVIU Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group | Nordis Group – Cele mai profitabile investiții în proprietăți de lux

În cazul industriei imobiliare de lux, putem vorbi despre randamente investiționale de până la 7%. Nordis Group, spre exemplu, a lansat conceptul unic de investiție într-o cameră de hotel. Proprietatea crește în valoare în decursul anilor, iar randamentul garantat este de 7% pe an, calculat la suma investită de fiecare proprietar, distribuită în 12 tranșe lunare. Mai mult, proprietarul beneficiază și de o vacanță de șapte zile pe an în apartamentul său.

De asemenea, vânzările înregistrate în cadrul proiectului Nordis Mamaia 5***** consolidează tendințele prognozate de Nordis la începutul lui 2020, și anume preferința consumatorilor de a investi în imobiliare de lux. Înregistrăm o cerere crescută în cadrul proiectelor noastre, indiferent de zonă: Mamaia, Sinaia, Brașov sau București. În primele 6 luni ale anului am înregistrat vânzări cu 47% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut pentru ansamblul Nordis Mamaia 5*****.

Cum ați descrie proiectele Nordis din punct de vedere sustenabilitate?

Cu fiecare proiect pe care îl dezvoltăm, ne propunem să păstrăm mediul curat și să protejăm natura. În mai 2020 am obținut pre-certificarea GREEN Homes pentru proiectul Nordis Mamaia 5*****. Green Homes încurajează construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru proprietari. „Green Homes” a fost creat pentru a combate provocările de ordin social, economic și de mediu cu care România se confruntă, precum defrișatul ilegal, utilizarea excesivă a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deșeurilor generate atât în etapa de șantier, cât și a operării clădirilor. Mai mult decât atât, design-ul abordat pentru construcție și tipul de materiale selectate țin cont de cele mai înalte norme de calitate pentru o clădire verde.

În ceea ce privește transportul alternativ, proiectul este prevăzut cu stații pentru încărcarea mașinilor electrice și alte beneficii pentru încurajarea soluțiilor de mobilitate sustenabilă. Materialele și finisajele au conținut redus de compuși organici volatili toxici, pentru o calitate superioară a mediului interior și impact pozitiv asupra sănătății locuitorilor. Construcția beneficiază și de unități sanitare cu consum redus de apă, irigații eficiente și spații verzi cu plante ușor adaptabile și mentenanță redusă. În plus, clădirea are eficiență energetică superioară, ceea ce pe termen lung se traduce în consum și facturi reduse.

INTERVIU Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group | Nordis Group – Cele mai profitabile investiții în proprietăți de lux

Despre Nordis Group

Nordis Group stabilește un nou standard de 5 stele în România prin ansamblurile de lux pe care le dezvoltă. Grupul de firme cu capital 100% românesc devine pionier pe piața imobiliară prin modelul unic de investiție pe care îl propune. Clienții pot cumpăra o cameră de hotel sau un apartament, urmând ca Nordis să le închirieze de la ei și să le ofere o chirie lunară stabilită contractual pe o perioadă de 30 ani și un randament anual garantat de 7%. Mai mult, toate proprietățile dispun de servicii și facilități la cel mai înalt nivel de calitate și confort, oferind clienților avantajul de a locui într-un hotel de 5 stele.

De-a lungul anilor, Nordis Group s-a dezvoltat de la stadiul de agenție imobiliară la dezvoltator cu renume și specializări variate. Grupul de firme Nordis este format din 7 entități: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Travel și Nordis Property Management.

Un material Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
nordis
mihai