Inventatorul Mircea Tudor, părintele Roboscan și principalul furnizor de sisteme de securitate din vămi, planifică construcția unei noi fabrici lângă București

Inventatorul Mircea Tudor, părintele Roboscan și principalul furnizor de sisteme de securitate din vămi, planifică construcția unei noi fabrici lângă București

Mircea Tudor alătuiri de invenția sa, Roboscan Aeria

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 10 apr 2024

Compania MB Telecom, deținută de Mircea Tudor și fiul său, are în plan, pentru viitor, construcția unei fabrici de echipamente tehnologice de securitate pentru vămi și clădiri de birouri, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Planul gândit de Mircea Tudor este să construiască o nouă fabrică pe terenul de circa 3,1 hectare pe care îl deține în localitatea Săftica, din nordul Capitalei, lângă Șoseaua București-Ploiești. Hala de producție și zona administrativă ar urma să aibă o suprafață desfășurată propusă de circa 2.300 de metri pătrați.

EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București

„Investiția propusă se dorește a funcționa ca o nouă hală de producție pentru echipamentele specifice activității firmei pentru că în prezent suprafața actualului sediu din Calea Bucureștilor nr. 3A, Otopeni, Ilfov, nu mai corespunde ca suprafață volumului necesar în vederea desfășurării activității de producție. Astfel a apărut necesitatea dezvoltării unei noi investiții pentru relocarea ramurii de producție. Construcția propusă se dorește a deveni noul sediu de manufactură și asamblare de echipamente și sisteme de securitate, al societății MB Telecom, precum și sediul administrativ care să poată deservi unitatea de producție“, se prezintă în documentele înaintate autorităților.

Argumentele prezentate de producător în favoarea planificării acestei fabrici se bazează pe cererea pieței, care a crescut mult în contextul actual, precum și cel de viitor, necesitând proiectarea de sisteme tot mai complexe și mai sofisticate.

„Necesarul de producție este în creștere, din acest motiv, devenind impetuos necesar a se reloca activitatea de producție în altă zonă, mai generoasă din punct de vedere al spațiului, accesului, utilităților, precum și al confortului“, se mai menționează în documentul citat.

TOPUL celor mai mari tranzacții imobiliare din România. Una singură a susținut aproape jumătate din întreaga piață, care a atins cel mai slab nivel din ultimul deceniu. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale s-a prăbușit CITEȘTE ȘI TOPUL celor mai mari tranzacții imobiliare din România. Una singură a susținut aproape jumătate din întreaga piață, care a atins cel mai slab nivel din ultimul deceniu. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale s-a prăbușit

În proiectul fabricii este prevăzută montarea unui pod rulant cu capacitatea de 10 tone. Noua unitate de producție ar urma să aibă capacitatea de a realiza anual 5 bucăți de Roboscan și 5 bucăți de Roboscan OCV (sistem automat de control al traficului rutier).

MB Telecom produce echipamente de supraveghere video și sisteme de gestionare a traficului pentru punctele de trecere a frontierei cu sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare și de gestionare a fluxului de trafic și sisteme de imagistică cu raze X pentru autoturisme, camioane, containere și transport feroviar. Furnizează proiecte integrate de securitate la scară largă, pentru frontieră, soluții integrate de securitate pentru porturi și aeroporturi, echipamente de scanare pentru bagaje de cală, echipamente convenționale cu raze X pentru colete și marfă,  detectoare de explozivi și narcotice, precum și detectoare de metal pentru securitatea punctelor de control.

Familia Tudor deține una dintre cele mai mari firme de securitate transfrontaliera din România, unul din cei șase producători mondiali de scanere pentru vehicule mari și singurul producător din lume care are în portofoliu un scaner pentru avioane de linie.

EXCLUSIV Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila a cumpărat complexul de birouri Avrig Business Center CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila a cumpărat complexul de birouri Avrig Business Center

Compania MB Telecom este recunoscută la nivel mondial pentru faptul că a câștigat de două ori marele premiu la Salonul de Invenții și Produse Noi de la Geneva la ediția cu numărul 37 - cu scanerul revoluționar cu raze gamma Roboscan 1M - și la ediția cu numărul 41, ca unicat mondial revendicat de România, singurul scanner de avioane din lume - RoboScan 2M Aeria.

Mircea Tudor are o fabrică și în Elveția, pentru scanere de avioane și marfă, cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați de birouri și spațiu tehnologic, plus 7.000 de metri pătrați spațiu de testare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea tudor
roboscan
mb telecom