Investițiile Skanska în Green Court Bucharest vor depăși 120 milioane de euro

Investițiile Skanska în Green Court Bucharest vor depăși 120 milioane de euro
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 11 sep 2015

Investițiile grupului suedez Skanska în România vor depăși 100 de milioane de euro după ce se va finaliza, în vara anului viitor, și cea de-a treia clădire din complexul Green Court Bucharest din zona Floreasca. Investitorul caută ”activ” și alte terenuri pentru proiecte similare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skanska a investit 46 de milioane de euro în prima clădire din complex, de 19.000 metri pătrați, finalizată anul trecut și vândută fondului Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas și 35 de milioane de euro în cel de-al doilea imobil, de 18.000 de metri pătrați, finalizat recent.

În prezent, gigatul suedez lucrează la cel de-a treia clădire, de 15.000 de metri pătrați, care urmează să fie finalizată în luna iunie a anului viitor.

În aceste condiții investițiile Skanska vor totaliza, la finalizarea proiectului, 108 milioane de euro, iar dacă adăugăm și prețul plătit pe teren de circa 17 milioane de euro, sumele cheltuite de grupul suedez în România în patru ani vor depăși 120 de milioane de euro.

Clădirea B, lansată recent, are 12 etaje superioare, plus trei nivele de garaj subteran, cu un total de 315 locuri de parcare. Imobilul are o rată de ocupare de 72% și este închiriată de companii precum Carrefour Romania, Sanofi, Colgate Palmolive Romania, Adecco Romania și RINF Outsourcing Solutions.

“Acesta este cel de-al doilea pas important din viața Green Court Bucharest. În doar doi ani, am reușit să finalizăm prima clădire, să o închiriem în totalitate și să o vindem și am inaugurat-o pe cea de-a doua. Ne propunem să încheiem anul 2015 cu clădirea B închiriată în întregime, în timp ce lucrările la Clădirea C vor evolua rapid”, a declarat Marcin Lapinski, președintele Skanska Property România.

El spune că în paralel, Skaska caută ”activ” și alte terenuri pentru dezvoltarea de noi proiecte, mai ales în zona de vest a Bucureștiului, pentru a nu concentra toată activitatea și riscul într-o singură arie.

Green Court Bucharest este dezvoltat folosind tehnologii verzi și soluții sustenabile.

Complexul va avea la finalizare o suprafață închiriabilă de 52.000 metri pătrați. Prima clădire a proiectului a fost inaugurată la finele anului 2014 și este închiriată în totalitate. Zona în care este dezvoltat proiectul este cea mai animată din București din punct de vedere imobiliar, aici fiind dezvoltat cel mai înalt turn din România, Sky Tower, și tot aici se construiește și al doilea proiect ca înălțime, Bucharest One, dezvoltat Globalworth, dar și Oregon Park al celor de la Portland Trust.

Skanska este unul dintre cele mai mari grupuri de construcții și dezvoltare imobiliară din lume, cu 58.000 de angajați în 11 țări din Europa și Statele Unite. Veniturile Skanska in 2014 au totalizat 145 miliarde de coroane suedeze (15,4 miliarde de euro). Compania este listată la bursa NASDAQ Stockholm.

viewscnt
Afla mai multe despre
skanska
investitii
birouri
bucuresti