Italia și România, cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeană al prețului locuințelor

Italia și România, cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeană al prețului locuințelor
scris 19 ian 2019

Prețul locuințelor a crescut cu 1,6% în zona euro și cu 1,5% în Uniunea Europeană, în trimestrul trei din 2018 comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce Italia și România au înregistrat cel mai semnificativ declin din UE, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ cu trimestrul precedent, în perioada iulie-septembrie 2018 cele mai mari creșteri de prețuri la locuințe în UE s-au înregistrat în Olanda (3,3%), Malta (3,1%) și Croația (2,8%), singurele scăderi fiind observate în Italia (minus 0,8%), România (minus 0,7%), Finlanda (minus 0,4%), Slovacia (minus 0,3%) și Ungaria (minus 0,2%), scrie Agerpres.

EXCLUSIV Iulian Dascălu a cumpărat un teren în cel mai fierbinte punct de pe harta imobiliară a țării. Se alătură mai multor milionari români CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Iulian Dascălu a cumpărat un teren în cel mai fierbinte punct de pe harta imobiliară a țării. Se alătură mai multor milionari români

În ritm anual, prețul locuințelor a crescut cu 4,3% în zona euro și în Uniunea Europeană, în trimestrul trei din 2018 comparativ cu perioada similară din 2017.

Cele mai mari creșteri anuale de prețuri au fost înregistrate în Slovenia (15,1%), Olanda (10,2%) și Irlanda (9,1%), singurele scăderi fiind observate în Suedia (minus 2,1%) și Italia (minus 0,8%).

viewscnt
Afla mai multe despre
pret locuinte
italia