Italia și România, cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeană al prețului locuințelor

Italia și România, cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeană al prețului locuințelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2019

Prețul locuințelor a crescut cu 1,6% în zona euro și cu 1,5% în Uniunea Europeană, în trimestrul trei din 2018 comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce Italia și România au înregistrat cel mai semnificativ declin din UE, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comparativ cu trimestrul precedent, în perioada iulie-septembrie 2018 cele mai mari creșteri de prețuri la locuințe în UE s-au înregistrat în Olanda (3,3%), Malta (3,1%) și Croația (2,8%), singurele scăderi fiind observate în Italia (minus 0,8%), România (minus 0,7%), Finlanda (minus 0,4%), Slovacia (minus 0,3%) și Ungaria (minus 0,2%), scrie Agerpres.

EXCLUSIV Iulian Dascălu a cumpărat un teren în cel mai fierbinte punct de pe harta imobiliară a țării. Se alătură mai multor milionari români CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Iulian Dascălu a cumpărat un teren în cel mai fierbinte punct de pe harta imobiliară a țării. Se alătură mai multor milionari români

În ritm anual, prețul locuințelor a crescut cu 4,3% în zona euro și în Uniunea Europeană, în trimestrul trei din 2018 comparativ cu perioada similară din 2017.

Cele mai mari creșteri anuale de prețuri au fost înregistrate în Slovenia (15,1%), Olanda (10,2%) și Irlanda (9,1%), singurele scăderi fiind observate în Suedia (minus 2,1%) și Italia (minus 0,8%).

viewscnt
Afla mai multe despre
pret locuinte
italia