IULIUS continuă dezvoltarea Palas Iași cu a opta clădire de birouri clasa A în cel mai mare centru de business din afara Capitalei

IULIUS continuă dezvoltarea Palas Iași cu a opta clădire de birouri clasa A în cel mai mare centru de business din afara Capitalei
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 mai 2023

Grupul IULIUS continuă investițiile în dezvoltarea proiectului mixed-use de regenerare urbană Palas și în consolidarea celui mai mare pol de business din afara Capitalei, care s-a format în centrul Iașului - peste 130.000 mp, 70 de companii multinaționale, 14.000 de angajați. Anul viitor, compania va începe dezvoltarea unei a opta clădiri de birouri clasa A, parte din ansamblul Palas Iași, cu 14 niveluri și o suprafață de 18.000 mp. Imobilul va fi construit cu eficiența unei clădiri verzi, sisteme smart de operare și presupune o investiție de aproximativ 40 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

După recenta inaugurare a Palas Campus Iași, cea mai mare clădire de birouri din România, în aprilie 2023, compania IULIUS a ajuns la investiții de peste jumătate de miliard de euro realizate doar în Iași, prin cinci proiecte real estate (proiectele mixte Palas Iași și Palas Campus, Iulius Mall Iași și două concepte de retail de proximitate Family Market în zona metropolitană). Grupul dorește continuarea investiției în regenerarea urbană a zonei centrale a orașului, cel mai amplu demers de acest tip din țară, prin dezvoltarea, ca parte a ansamblului Palas Iași (primul proiect mixed-use realizat în România), a unei noi clădiri de birouri clasa A. Va fi al optulea imobil office integrat în proiect, cu o suprafață închiriabilă de 18.000 mp, format din parter, mezanin și 10 etaje.

IULIUS continuă dezvoltarea Palas Iași cu a opta clădire de birouri clasa A în cel mai mare centru de business din afara Capitalei

Construcția va fi amplasată pe strada Sfântul Lazăr din Iași (fosta locație a unei stații de carburanți) și va avea o înălțime mai mică față de cea a Palatului Culturii, astfel încât să nu se suprapună peste axul de vizibilitate al clădirii simbol dinspre Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, arteră principală a orașului. Demersul deține deja autorizația de construire, din luna septembrie a anului trecut, iar lucrările vor începe anul viitor.

La fel ca întregul portofoliu IULIUS, noul proiect va fi construit pe baza principiilor green, care asigură eficiență în operare și confort optim. Clădirea va beneficia de parcare subterană pe două niveluri, care va fi conectată cu parcarea subterană existentă a ansamblului, cea mai mare din România, cu peste 2.500 de locuri.

70 de companii de pe trei continente dezvoltă tehnologii, sisteme și servicii „made in Iași”

„Credem în potențialul Iașului de dezvoltare ca oraș reprezentativ pe harta tech din România, statut pe care și l-a dobândit în ultimii ani și la care considerăm că am contribuit prin dezvoltarea polului de business de anvergură din zona centrală, prin infrastructura office premium din Palas Iași și Palas Campus. Aici sunt reunite zeci de companii etalon în industriile tehnologiei și automotive, alături de care am păstrat în Iași 14.000 de talente. Prin noua dezvoltare venim în întâmpinarea planurilor de creștere ale companiilor, care manifestă interes pentru dezvoltările IULIUS, având deja negocieri în diferite etape”, a declarat Ionuț Pavel, Office Buildings Manager Palas Iași și Palas Campus.   

În prezent, pe segmentul office, IULIUS a creat la Iași, în ultimii zece ani, o infrastructură de spații de birouri premium de 130.000 mp, în Palas Campus și Palas Iași. Aici s-a format o comunitate de business puternică de companii internaționale și naționale din domeniile IT, Outsourcing, Automotive, asigurări și servicii, unele cu unicul lor centru din România, care formează cel mai mare pol de tinere talente din regiune.

Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România (54.000 mp office și 6.000 mp retail), a fost inaugurată recent și a presupus o investiție de peste 120 de milioane de euro. Proiectul a regenerat o zonă centrală nevalorificată într-un hub inovativ format din 13 companii din SUA, Germania, Franța, Norvegia, Elveția și România, cu 5.000 de angajați. Palas Campus este singurul proiect care se află în dublu proces de certificare green (LEED – standard al US Green Building Council - și EDGE – standard al IFC - International Finance Corporation), precum și cel care a primit primul credit verde acordat unei companii românești de către IFC, parte a Băncii Mondiale. Campusul este conceput ca un proiect mixt integrat, incluzând:

 • restaurante și cafenele, un supermarket, o sală de fitness, un centru medical și o zonă de servicii
 • spații verzi de peste 4.500 mp, inclusiv terase înierbate la înălțime (etajul 4)
 • piste de ciclism de aproape 650 de metri
 • circa 500 de spații pentru biciclete, șase vestiare dotate cu dușuri
 • 16 stații de încărcare pentru automobile electrice
 • două niveluri de parcare subterană cu 625 de locuri
 • lucrări de dezvoltare și modernizare a infrastructurii din zonă.

IULIUS continuă dezvoltarea Palas Iași cu a opta clădire de birouri clasa A în cel mai mare centru de business din afara Capitalei

Noua clădire office va fi parte din Palas Iași, o investiție de peste 320 milioane de euro până în prezent, care a avut un impact major în dezvoltarea orașului și întregii regiuni, la nivel economic, turistic și social. Palas Iași înseamnă:

 • un pol de business cu șapte clădiri de birouri clasa A (peste 75.000 mp * 60 de companii * 9.000 de angajați)
 • cea mai mare destinație de shopping din nord-estul țării (peste 63.000 mp * 270 de magazine * restaurante și cafenele tematice)
 • centru de evenimente cu patru săli premium
 • hotel de 4 stele
 • parc de 50.000 mp, carusel, patinoar sezonier și alte facilități de timp liber
 • cea mai mare parcare subterană din România, cu peste 2.500 de locuri.

Prin mixul inedit și complex de shopping și entertainment, Palas atrage anual peste 20 de milioane de vizitatori, inclusiv din Republica Moldova.

Despre IULIUS

Compania IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 25 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Valorea investițiilor realizate în România depășește 1,2 miliarde de euro.

Portofoliul său cuprinde peste 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), singurele de acest tip din țară, rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium). Proiectele sunt lidere de piață la nivel regional și înregistrează anual peste 70 de milioane de vizite.

În doar zece ani, compania IULIUS s-a impus drept unul dintre cei mai activi dezvoltatori și operatori de spații office clasa A, construind, sub brandul național United Business Center, poluri regionale de business și comunități creative multinaționale în trei centre universitare importante ale României – Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. În total, 15 clădiri verzi cu o suprafață totală de peste 242.000 mp, în care sunt prezente peste 80 de companii și unde lucrează peste 25.000 de angajați.

Proiectele IULIUS sunt concepte sustenabile, singurele care integrează grădini ample, aducând natura în mijlocul orașelor, între oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul iulius
iasi
birouri