JLL a reprezentat Metro în procesul de consolidare a activităților de distribuție într-un singur proiect

JLL a reprezentat Metro în procesul de consolidare a activităților de distribuție într-un singur proiect
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2018

Firma de consultanță imobiliară JLL a anunțat luni că a reprezentat grupul german Metro Cash&Carry în procesul de consolidare a activităților de distribuție într-un singur proiect cu o suprafață de peste 58.000 metri pătrați, care va fi dezvoltat de compania belgiană WdP, în Ștefănești, în nordul Bucureștiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacții de pe piața industrială și logistică din România, în acest an, reprezentând aproximativ un sfert din totalul suprafeței închiriate în primele nouă luni ale anului, scrie News.ro.

”Împreună cu Metro am realizat un proces structurat cu un calendar strict care ne-a permis să încheiem contractul de închiriere într-un timp scurt, de numai șase luni. A fost un proces complex având în vedere că cerințele Metro au vizat atât spații care oferă depozitare pentru mărfuri care necesită temperatură controlată, cât și ambient. Cea mai mare provocare a fost însă să punem la punct toate detaliile pentru a încheia cu succes o tranzacție record, de peste 58.000 metri pătrați”, a declarat directorul departamentului industrial al JLL România, Costin Bănică.

Primăria Capitalei vrea să cumpere o sută de locuințe de pe piața liberă și așteaptă oferte de la dezvoltatorii imobiliari. Valoarea proiectului este de aproape 40 de milioane de lei CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei vrea să cumpere o sută de locuințe de pe piața liberă și așteaptă oferte de la dezvoltatorii imobiliari. Valoarea proiectului este de aproape 40 de milioane de lei

Prin consolidarea activităților de logistică, Metro încearcă să preîntâmpine și problema disponibilității forței de muncă, una dintre cele mai mari dificultăți cu care se confruntă sectorul logistic local.

”Vestul Bucureștiului, cea mai importantă destinație pentru activitățile de logistică în ultimii ani, se confruntă cu un deficit de forță de muncă specializată, companiile care operează acolo fiind în situația de a atrage personal de la 50-60 km distanță”, se arată în comunicat.

Totodată, consolidarea operațiunilor logistice ale rețelelor de retail în vederea optimizării lanțului de distribuție este o tendință din ce în ce mai prezentă pe piața locală care traversează una dintre cele mai dinamice perioade în ultimii 2-3 ani, potrivit companiei.

"Ștefănești oferă toate avantajele unei zone emergente, inclusiv o disponibilitate mai mare a forței de muncă. În plus, Metro a apreciat avantajul de a fi într-o zonă în care oferă infastructură bine dezvoltată - Șoseaua de Centură cu regim de drum expres și conexiuni foarte bune cu autostrada A1 spre Pitești și cu interiorul Bucureștiului", a spus directorul de dezvoltare JLL România, Viorel Opaiț.

viewscnt
Afla mai multe despre
metro
jll
depozit
stefanesti