Majorare de capital de 10,3 mil. euro la o firmă prin care Immofinanz voia să dezvolte un parc logistic la Brașov

Majorare de capital de 10,3 mil. euro la o firmă prin care Immofinanz voia să dezvolte un parc logistic la Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2016

Capitalul firmei prin care grupul austriac Immofinanz deține la Brașov un teren unde intenționa să dezvolte un proiect logistic, parte a portofoliului preluat în luna noiembrie de americanii de la Blackstone, a fost majorat cu circa 10,3 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unei hotărâri a acționarilor firmei Log Center Brașov din 15 decembrie, capitalul a fost majorat cu 45,8 milioane de lei, echivalentul a 10,36 milioane de euro. Operațiunea a fost realizată prin aporturi în numerar al acționarilor firmei, Vitrust (50%) și Immoeast Project Sexagesimus Holding (50%), fiecare în sumă de câte 5,1 milioane de euro. Astfel, capitalul a urcat de la 200 de lei la 45,8 milioane de lei (10,3 milioane de euro) și este împărțit în continuare în mod egal de cei doi acționari.

Immofinanz deținea circa 20 hectare de teren în nordul orașului Brașov destinat unui proiect logistic cu o suprafață totală de 62.000 metri pătrați.

Capitalul firmei prin care grupul austriac Immofinanz a dezvoltat la Timișoara un proiect logistic, majorat cu 30 mil. euro CITEȘTE ȘI Capitalul firmei prin care grupul austriac Immofinanz a dezvoltat la Timișoara un proiect logistic, majorat cu 30 mil. euro

Terenul face parte din portofoliul logistic și de terenuri destinate acestui tip de proiecte preluat la începutul lunii noiembrie de unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, compania americană Blackstone pentru puțin peste 500 de milioane de euro.

Tranzacția include 36 de proprietăți finalizate ale Immofinanz în mai multe țări europene, printre care Germania, Ungaria, România, Polonia, Slovacia și Rusia, precum și trei proiecte în dezvoltare, unul în Germania și două în România.

În România, Blackstone a preluat trei parcuri logistice - din Ploiești, Pantelimon (lângă București) și Timișoara, dar și proiectele în dezvoltare de la Ploiești și Mogoșoaia (București).

Immofinanz Group este unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din București, deținând șapte clădiri de birouri, precum și cel mai mare parc de birouri din România - Iride Business Park. Compania austriacă a anunțat la sfârșitul anului trecut extinderea complexului Iride Business Park și transformarea în Iride City, prima etapă a acestui proces fiind construirea complexului Metroffice.

Portofoliul local al Immofinanz include și mai multe centre comerciale, precum Polus Shopping Center din Cluj-Napoca sau Maritimo Shopping Center din Constanța. Totodată, austriecii dețin Armonia Mall din Arad, pe care vor să-l reconvertească din centru comercial în centru logistic.

Grupul austriac Immofinanz a obținut în primul semestru al anului financiar 2015-2016, încheiat la 31 octombrie, venituri din chirii în România de 22,2 milioane de euro, valoare apropiată de cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. Proprietățile austriecilor pe plan local, care reprezintă 14,6% din portofoliul total al Immofinanz, au fost evaluate la 907 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
brasov
immofinanz
capital
majorare