Menatwork instalează panouri fotovoltaice pe platforma industrială din Popești-Leordeni: Ne vom acoperi integral consumul

Menatwork instalează panouri fotovoltaice pe platforma industrială din Popești-Leordeni: Ne vom acoperi integral consumul
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 13 iul 2022

Grupul de firme din domeniul construcțiilor Menatwork România va investi 2 milioane de euro pentru instalarea de sisteme fotovoltaice pe acoperișurile halelor din platforma industrială deținută lângă București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Această investiție ne va asigura integral consumul propriu și ne va permite să generăm energie în sistem”, a declarat pentru Profit.ro directorul general al grupului, Monica Grafu.

Proiectul va fi implementat pe parcursul următorilor 2 ani.

Altă investiție lansată în acest an este schimbarea sistemului de planificare a resurselor ERP, ca primă etapă a procesului de digitalizare, și presupune costuri de 500.000 de euro.

FOTO Tranzactie: Fundația George Soros vinde sediul CITEȘTE ȘI FOTO Tranzactie: Fundația George Soros vinde sediul

Menatwork România, grup controlat de omul de afaceri italian Luigi Caverni, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 63 de milioane de euro și un profit net de 3,7 milioane euro.

În primul semestru din 2022 rezultatele au depășit țintele propuse, dar pentru a doua jumătate a anului reprezentanții Menatwork sunt rezervați în aprecieri.

“Criza energetică, în perioada friguroasă, suprapusă pe o diminuare a numărului de proiecte lansate vor avea impact și efecte pe care încă nu le putem estima. Chiar dacă sesizăm o diminuare a fluctuațiilor de preț pentru anumite categorii de produse încă nu putem spune că evoluția prețurilor nu va continua să fie dinamică”, spune Grafu.

Milluu, lansată de fondatorul Star Taxi, atrage 1.000.000 de euro prin platforma SeedBlink și anunță extinderea în Varșovia CITEȘTE ȘI Milluu, lansată de fondatorul Star Taxi, atrage 1.000.000 de euro prin platforma SeedBlink și anunță extinderea în Varșovia

Provocarea anului pentru companiile de producție dar și pentru cele comerciale din grupul Menatwork este găsirea echilibrului în asigurarea cu materie primă și marfă la prețuri acceptabile pentru piață, într-o lipsă totală de predictibilitate.

Perturbările generate de războiul din Ucraina la nivelul logistic și al lanțului de aprovizionare se suprapun dezechilibrelor cauzate de pandemia Covid-19, cu consecințe asupra prețurile materiilor prime energetice, impactând major piața construcțiilor.

Grafu se declară îngrijorată de creșterea costului de construcție și spune că în prezent este o necunoscută cine și în ce măsură o va absorbi, deși sunt și semnale pozitive pentru evoluția pieței, întrucât dezvoltatorii și investitorii au în continuare planuri de extindere și de intrare pe noi segmente.

Grupul reunește firme specializate în produse și servicii în domeniul amenajărilor si finisajelor de interior și exterior, echipamentelor pentru instalații electrice, aparatelor și sistemelor profesionale de iluminat, echipamentelor termice și sistemelor de ventilație și climatizare.

Produsele sunt destinate tuturor segmentelor de piață, de la birouri la clădiri rezidențiale, medicale, comerciale sau industriale.

Grupul are filiale comerciale la Cluj-Napoca, Craiova și Constanța, o rețea de distribuție la nivel national și o platformă industrială în Popești Leordeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
menatwork panouri fotovoltaice