Meta Estate Trust – venituri de peste 21,7 milioane lei și profit brut de peste 7,2 milioane lei în 2022

Meta Estate Trust – venituri de peste 21,7 milioane lei și profit brut de peste 7,2 milioane lei în 2022

Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piața SMT – AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier MET, a obținut în anul 2022 venituri totale de peste 21,7 milioane de lei, comparativ cu 3,1 milioane de lei în anul precedent. De asemenea, Meta Estate Trust și-a atins ținta de profit brut anunțată în singurul IPO de pe BVB din 2022, ajungând la circa 7,2 milioane de lei în 2022, în timp ce profitul net realizat a fost de 6,5 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a încheiat pe profit primul exercițiu financiar complet de la înființarea în luna martie 2021. Activele totale au atins, la finele anului, 98,6 milioane lei, în creștere cu 38% față de sfârșitul anului 2021 (71,6 milioane lei), pe fondul investițiilor noi cu fondurile obținute primordial prin operațiuni de majorare de capital și a profiturilor realizate.

„Anul 2022 a fost unul plin de provocări atât pe plan geo-politic cât și economic, marcat de inflație crescută și incertitudine, inclusiv în piața imobiliară. Meta Estate Trust s-a adaptat rapid contextului de piață prin structura de tranzacții noi negociate și a reușit să performeze și în această perioadă”, a declarat Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust.

EXCLUSIV Bogdan Balosan, fost vicepreședinte al Bursei din Sibiu, își pregătește intrarea pe piața imobiliară. „Ne vom revizui opțiunile după alegerile din 2024.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bogdan Balosan, fost vicepreședinte al Bursei din Sibiu, își pregătește intrarea pe piața imobiliară. „Ne vom revizui opțiunile după alegerile din 2024.“

În perioada de raportare compania a încasat echivalentul în lei a cca. 8,9 milioane euro din exit-uri marcate în 2022, ieșind total din 6 din proiectele de investiții și parțial din alte 5. Marja brută a investițiilor exitate înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 8,9 milioane lei.

În ceea ce privește planurile de viitor, strategia companiei rămâne cea de diversificare prin extinderea prezenței și pe alte segmente de real estate, în mod special prin adăugarea componentei de “income producing assets”. Meta Estate Trust va continua să atragă fonduri sub formă de equity, împrumuturi bancare sau obligațiuni emise pe care să le utilizeze în liniile de business pentru a crea valoare pentru acționarii săi.

Meta Estate Trust, companie fondată de un grup de antreprenori români cu o vastă experiență în piața de capital și cea de real estate, și-a început activitatea în urmă cu mai puțin de 2 ani.

Modelul de business presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare. Compania a derulat două plasamente private și o ofertă publică de vânzare de acțiuni, în urma cărora  capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei.

Începând cu data de 29 august 2022, Meta Estate Trust este prezentă pe piața AeRO a Bursei de Valori București, având simbolul bursier MET. 

De la înființare și până în prezent, Meta Estate Trust a investit peste 24 milioane de euro în 25 de proiecte imobiliare, realizând până acum exit total din 8 dintre acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
imobiliare