Papalekas a atras 53,8 mil. euro de pe Bursa de la Londra, cu 18,8 mil. euro mai mult față de cât și-a propus

Papalekas a atras 53,8 mil. euro de pe Bursa de la Londra, cu 18,8 mil. euro mai mult față de cât și-a propus
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 1 oct 2015

Compania Globalworth Real Estate Investments, fondată și controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a atras de pe Bursa de la Londra 53,8 milioane  de euro, față de 35 milioane de euro cât și-a propus, fonduri care vor fi utilizate pentru investiții și achiziții în sectorul imobiliar din România. Printre posibilele achiziții se numără și celelalte două clădiri de birouri din proiectul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Papalekas a cumpărat în acest an primul imobil din complexul dezvoltat de Skanska, iar potrivit surselor Profit.ro, omul de afaceri discută preluarea și a celorlalte două imobile, dintre care unul a fost deja finalizat, iar al treilea este în construcție, livrarea fiind prevăzută pentru vara anului viitor.

Acționarii existenți au subscris peste 60% din fondurile atrase, respectiv 34,5 milioane de euro.

Astfel, fondul York Capital Management Global Advisors a subscris 25 de milioane de euro din sumă și deține 24,5% din capitalul firmei.

De asemenea, fondul Oak Hill Advisors (Europe) a subscris 7,2 milioane de euro  și a ajuns la o participare de 13,4% în Globalworth.

Totodată, firma Lenuta Ltd, deținută de Dimitris Raptis, directorul executiv adjunct și directorul financiar al Globalworth, a subscris 195.000 de euro.

Papalekas a anunțat săptămâna trecută că vrea să atragă de pe Bursa de Londra 35 de milioane de euro pentru a finanța noi achiziții de proiecte imobiliare și investițiile necesare pentru clădirile de birouri pe care le are în dezvoltare în București.

Fondurile obținute din majorarea de capital vor fi utilizate pentru achiziția unui portofoliu de 26 de active imobiliare din România și a unei clădiri de birouri din București, precum și pentru finanțarea dezvoltării proiectelor Bucharest One, Globalworth Campus și Gara Herăstrău, în construcție în nordul Bucureștiului.

Globalworth a anunțat anterior că a semnat în septembrie memorandumuri de înțelegere pentru cumpărarea a 30 de terenuri și clădiri finalizate, precum și a două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 35.000 de metri pătrați, toate în România, pentru care vrea să aloce 120 de milioane de euro.

Cele 30 de active ar urma să aducă o chirie anuală de circa 3 milioane de euro, în timp ce clădirile de birouri vor contribui cu circa 6,5 milioane de euro pe an la veniturile Globalworth.

”În prezent compania face due diligence pentru aceste active”, se arăta într-un raport al Globalworth.

În anunțul publicat săptămâna trecută, Globalworth vorbește despre un portofoliu de 26 de active imobiliare, din care proiectele finalizate cumulează 46.000 de metri pătrați de birouri, închiriați de companii multinaționale.

În plus, Globalworth negociază și alte achiziții de proiecte de birouri și logistice, cu un cost de achiziție de aproximativ 200 de milioane de euro.

Globalworth a finalizat preluarea clădirilor de birouri Nusco Tower, UniCredit Tower și clădirea A din complexul Green Court, pentru care a plătit aproape 130 de milioane de euro.

Compania a ajuns la finalul primului semestru la un portofoliu imobiliar evaluat la aproape 809 milioane de euro, cu un grad de îndatorare de aproape 45%.

La sfârșitul lunii iunie, Globalworth deținea 14 proiecte imobiliare, din care 13 în București, fiind unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața locală de real estate. Din cele 14 proiecte, 9 sunt finalizate și au în total aproape 327.000 de metri pătrați, cu un grad de ocupare de 80%, evaluate la 639,5 milioane de euro.

Printre proiectele finalizate din portofoliul Globalworth se mai numără clădirile de birouri Tower Center International, BOB, BOC sau complexul rezidențial Upground, toate în București.

Globalworth a fost fondată în 2014 de omul de afaceri grec pentru a reuni sub aceeași umbrelă toate activele imobiliare deținute în România. Compania a fost listată la Bursa de la Londra, iar printre acționari au fost atrase și fondurile americane de investiții, York Capital și Oak Hill Advisors.

viewscnt
Afla mai multe despre
papalekas
investitii
bursa