Papalekas vrea să atragă de la acționari 35 de milioane de euro pentru investiții

Papalekas vrea să atragă de la acționari 35 de milioane de euro pentru investiții
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 22 sep 2015

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas vrea să atragă de la acționarii companiei Globalworth, pe care o controlează, 35 de milioane de euro pentru a finanța noi achiziții de proiecte imobiliare și investițiile necesare pentru clădirile de birouri pe care le are în dezvoltare în București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Acționarii existenți și-au exprimat interesul să subscrie aproximativ 30 de milioane de euro (asumându-și o majorare de capital de 35 de milioane de euro)", se arată într-un anunț al companiei, care deține în România active imobiliare evaluate la peste 800 de milioane de euro.

Fondurile obținute din majorarea de capital vor fi utilizate pentru achiziția unui portofoliu de 26 de active imobiliare din România și a unei clădiri de birouri din București, precum și pentru finanțarea dezvoltării proiectelor Bucharest One, Globalworth Campus și Gara Herăstrău, în construcție în nordul Bucureștiului.

”Continuăm dezvoltarea companiei prin investiții în noi achiziții și în proiectele pe care le dezvoltăm pentru a ne solidifica poziția pe piață, iar această majorare de capital constituie un pas important în acest sens. (…) Suportul pe care îl primim în continuare de la York și Oak Hill Advisors (acționari ai companiei, n.r.) constituie o recunoaștere puternică a progresului pe care l-am făcut de la prima noastră investiție”, a declarat Geoff Miller, președintele Globalworth.

Globalworth a anunțat săptămâna trecută că a semnat în septembrie memorandumuri de înțelegere pentru cumpărarea a 30 de terenuri și clădiri finalizate, precum și a două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 35.000 de metri pătrați, toate în România, pentru care vrea să aloce 120 de milioane de euro.

Cele 30 de active ar urma să aducă o chirie anuală de circa 3 milioane de euro, în timp ce clădirile de birouri vor contribui cu circa 6,5 milioane de euro pe an la veniturile Globalworth.

“În prezent compania face due diligence pentru aceste active”, se arată într-un raport al Globalworth.

În anunțul publicat astăzi, Globalworth vorbește despre un portofoliu de 26 de active imobiliare, din care proiectele finalizate cumulează 46.000 de metri pătrați de birouri, închiriați de companii multinaționale. În plus, Globalworth negociază și alte achiziții de proiecte de birouri și logistice, cu un cost de achiziție de aproximativ 200 de milioane de euro.

Globalworth a finalizat preluarea clădirilor de birouri Nusco Tower, UniCredit Tower și clădirea A din complexul Green Court, pentru care a plătit aproape 130 de milioane de euro.

Compania a ajuns la finalul primului semestru la un portofoliu imobiliar evaluat la aproape 809 milioane de euro, cu un grad de îndatorare de aproape 45%.

La sfârșitul lunii iunie, Globalworth deținea 14 proiecte imobiliare, din care 13 în București, fiind unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața locală de real estate. Din cele 14 proiecte, 9 sunt finalizate și au în total aproape 327.000 de metri pătrați, cu un grad de ocupare de 80%, evaluate la 639,5 milioane de euro.

Printre proiectele finalizate din portofoliul Globalworth se mai numără clădirile de birouri Tower Center International, BOB, BOC sau complexul rezidențial Upground, toate în București.

Globalworth a fost fondată în 2014 de omul de afaceri grec pentru a reuni sub aceeași umbrelă toate activele imobiliare deținute în România. Compania a fost listată la Bursa de la Londra, iar printre acționari au fost atrase și două fonduri americane de investiții, York Capital (20,9%) și Oak Hill Advisors (13,4%).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
papalekas
capital
majorare
investitii