Piața sistemelor de acces automat, creștere constantă în contextul pandemiei

Piața sistemelor de acces automat, creștere constantă în contextul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Piața locală a sistemelor de acces automat este o piață moderat concentrată, cu jucători puternici la vârf.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primii zece jucători cumulează aproximativ două treimi din totalul vânzărilor, iar jumătate dintre companiile de top sunt companii românești, cu experiență de peste zece ani pe piața locală. Liderul pieței este grupul german Hormann, care deține o cotă de aproape 18% din total, fiind urmat de grupul Assa Abloy, RTH Proconstruct, Kadra Tech și Geze Romania, arată datele MKOR Consulting.

FOTO Aston Martin lansează DBX707, „cel mai puternic SUV de lux”, cu motor Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI FOTO Aston Martin lansează DBX707, „cel mai puternic SUV de lux”, cu motor Mercedes-Benz

În România, valoarea totală a pieței sistemelor de acces automat este estimată la aproximativ 67 milioane euro (334.6 milioane RON). Sectorul nerezidențial are cea mai mare contribuție, de aproximativ 72%, fiind reprezentat preponderent de segmentul comercial (clădiri comerciale și de birouri, HoReCa) și segmentul industrial și logistic.

 

La nivel de categorii de produse, aproximativ jumătate din piață este reprezentată de soluțiile de acces industrial și sisteme de andocare (38%) și de ușile automate (17%). Oferta de produse este variată, cu peste 40 de mărci între care se regăsesc branduri ale producătorilor reprezentativi la nivel european.

Sectorul construcțiilor de clădiri rezidențiale și nerezidențiale este principalul factor ce influențează evoluția pieței pentru sisteme de acces automat, fie că este vorba despre construcții noi, reparații capitale, modernizări sau despre cele mai noi tendințe de reconversie a spațiilor construite, accelerată de pandemia de Covid.

Conform estimărilor, piața soluțiilor de acces automat din România se va menține pe un trend ascendent în următorii ani, însă cu un ritm de creștere mai lent față de anii anteriori. Astfel, estimările arată că până în 2024 acest sector va atinge aproximativ 459 milioane lei, cu 37% mai mult față de 2020.

Ce sunt sistemele de acces automat

Sistemele de acces automat detectează persoanele sau autovehiculele care se apropie, cu ajutorul senzorilor, realizând deschiderea / închiderea automată a căilor de acces (uși, porți, bariere). Un astfel de sistem asigură accesul ordonat al persoanelor sau autovehiculelor, oferă eficiență energetică, contribuie la valorificarea eficientă a spațiilor și a fluxului de persoane într-o incintă, evitând astfel supraaglomerarea, și, nu în ultimul rând, este contactless, limitând astfel posibilitatea de împrăștiere a virușilor.

În contextul pandemiei Covid, aceste sisteme au devenit o normă pentru clădirile care își doresc menținerea unui înalt grad de siguranță sanitară.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sisteme de acces automat
pandemie