Premieră în piața imobiliară: CERTION lansează partițiile imobiliare de lux

Premieră în piața imobiliară: CERTION lansează partițiile imobiliare de lux
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 sep 2022

În premieră în România, CERTION lansează partițiile imobiliare de lux, un produs disponibil exclusiv pentru proprietățile din cadrul proiectelor sale dezvoltate pe litoralul românesc sau la munte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„ Zona proprietăților de lux este una exclusivistă. Practic, până recent, doar investitorii mari puteau avea acces la astfel de proprietăți. Prin apariția partițiilor imobiliare de lux, aceste proprietăți devin disponibile unui număr mai mare de co-investitori, ce pot culege roadele unei astfel de achiziții, atât din punct de vedere imobiliar cât și din punct de vedere financiar”, a declarat Cătălin Scripcaru, CEO & Președinte CERTION.

Accesul pe piața proprietăților de lux  este posibil chiar și atunci când capitalul disponibil este insuficient sau nu se dorește alocarea unei sumei mari într-o singură proprietate. Aici intervin partițiile imobiliare, un concept inițiat în Statele Unite ale Americii, la începutul anilor 90. Ideea de bază a partițiilor imobiliare este aceea că oamenii nu vor să cumpere integral o  proprietate de lux. Partițiile imobiliare se referă la deținerea unei astfel de proprietăți împreună cu alți co-proprietari.

„Sigur, putem cumpăra o proprietate de lux atât în co-proprietate cu cei mai buni prieteni sau cu alți membri din familie. Spre deosebire de celelalte proprietăți achiziționate de către proprietari unici, partițiile imobiliare de lux, bazate pe conceptul de shared-ownership, ne oferă, în același buget, posibilitatea diversificării deținerilor, deci și a riscurilor inerente achizițiilor imobiliare”, a explicat Gabriel Alexandru, CFO CERTION.

Pachetul oferit viitorilor proprietari include, ca protecție împotriva inflației, o chirie anuală garantată, oferită de operatorul hotelier dedicat, Loyal Paladin, calculată ca un procent de 7% din prețul de vânzare exprimat în euro. Spre exemplu, la o partiție imobiliară de lux de 44.000 euro, chiria primită de co-proprietar este de 3.080 euro anual.

„Astfel, co-proprietarii vor beneficia de un venit pasiv stabil, având posibilitatea de a-și vinde partițiile deținute sau de a accesa opțiunea de buy-back oferită de Loyal Paladin, operatorul agreat de către CERTION”, a adăugat Cătălin Scripcaru.

„Trebuie înțeleasă foarte bine diferența dintre conceptul de timeshare și cel de shared-ownership. În primul caz dobândești doar timpul alocat folosirii unei proprietăți. În cel de-al doilea caz însă devii co-proprietar al proprietății respective, cu toate beneficiile aferente”, a explicat Alexandru.

Potrivit lui Gabriel Alexandru, din punctul de vedere al veniturilor generate, există două tipuri de partiții imobiliare: partiții imobiliare în reședințe private – cu circuit închis, pentru uz propriu exclusiv, fără venituri, și partiții imobiliare în suite hoteliere –  cu circuit deschis, pentru uz mixt, cu venituri fixe sau variabile. Ambele tipuri de achiziții imobiliare în cote-părți din proprietăți de lux au însă avantajul că pot fi utilizate cu succes ca scut împotriva inflației pe termen lung.

În octombrie, pe lista reședințelor private de lux și a suitelor hoteliere ce vor fi vândute de CERTION prin sistemul de partiții imobiliare, sunt incluse câte un penthouse din proiectele hotel și reședință de brand, GALILEO și VOGH Olimp.

CERTION a fost creată în 2015 de Cătălin Scripcaru, Cezar Ionescu și Bogdan Căruntu, profesioniști de top din industrie, cu experiență recunoscută în dezvoltarea proiectelor imobiliare. În ultimii 20 de ani, echipa fondatoare a CERTION a acumulat un portofoliu impresionant de proiecte, toate inițiate, dezvoltate și livrate cu succes. Punând accent pe proiecte provocatoare și vizionare, care depășesc sfera proiectelor inițiate de majoritatea dezvoltatorilor, CERTION are o abordare concepută pentru a crea o viziune comună cu comunitățile și pentru a oferi atât valoare socială, cât și valoare comercială.

Loyal Paladin este o companie care a intrat pe piața locală în prima jumătate a acestui an și este specializată în managementul ospitalității de lux. În România, Loyal Paladin va opera cea mai mare alianță de hoteluri reședințe de marcă. Portofoliul companiei va include brandurile hoteliere VOGH Olimp, GALILEO, PHAROS, LAGO- SOLANTIS din sudul litoralului și JAKOB SONNE din Poiana Brașov. În prezent Loyal Paladin este operatorul vilei EPICO din Olimp (epico.ro) și al plajei MOUSSAY Beach Club Olimp (moussaybeachclub.com).

Un material Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
certion
imobiliare de lux