Primăria Capitalei cumpără clădirea-monument din Batiștei 14 de vizavi de fosta ambasadă SUA de la o firmă controlată de un offshore cipriot, cu 1,25 milioane euro

Primăria Capitalei cumpără clădirea-monument din Batiștei 14 de vizavi de fosta ambasadă SUA de la o firmă controlată de un offshore cipriot, cu 1,25 milioane euro

Sursă foto: ARCUB

scris 18 nov 2018

Primăria Capitalei s-a înțeles cu proprietarul clădirii-monument istoric în stil Art Deco din strada Batiștei nr. 14, de vizavi de fostul sediu al Ambasadei SUA, aflată anterior în administrarea ARCUB și trecută ulterior în cea a Expo Arte, să cumpere imobilul contra sumei de 1,25 milioane euro.

Clădirea, care găzduiește la parter restaurantul Burebista, datează de la începutul anilor ’30 ai secolului trecut și a fost evaluată oficial la valoarea de 1,38 milioane euro. Proprietarul cerea inițial pe ea 1,3 milioane euro, iar în urma negocierilor, prețul final de vânzare a fost stabilit, luna aceasta, la 1,25 milioane euro plus TVA.

Proprietarul clădiri este o firmă înregistrată în Mogoșoaia, Optim Invest Com SRL, și controlată de un offshore cipriot, Izifind Investments Ltd. Acesta are ca administrator o altă firmă, tot din Cipru, Altus Citadel Management Limited, specializată în servicii de consultanță corporativ-financiară și planificare fiscală pentru entități de tip offshore.

Sursă: PMB

Sursă: PMB

FOTO Toyota a lansat a 12-a generație a sedanului Corolla, prima fără motor diesel după 40 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Toyota a lansat a 12-a generație a sedanului Corolla, prima fără motor diesel după 40 de ani

Izifind Investments Ltd mai apare ca asociat și în companii precum dezvoltatorul imobiliar Regie Residence SRL sau Optical Network SRL, care deține rețeaua de magazine de optică medicală Optiblu.

Achiziția imobilului, care își va păstra destinația de spațiu cultural, mai trebuie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB). În septembrie, Consiliul și-a dat acordul de principiu pentru demersul de cumpărare a clădirii.

În august, CGMB a decis trecerea clădirii, care este încadrată în clasa I de risc seismic, din administrarea ARCUB în cea a Centrului Cultural Expo Arte, instituție culturală aflată tot în subordinea Primăriei București. PMB intenționează să consolideze și să restaureze imobilul.

Sursă: PMB

Sursă: PMB

viewscnt
Afla mai multe despre
arcub
expo arte
batiștei
strda batiștei nr. 14
arcub batiștei
expo arte batiștei
fostul sediu ambasada sua
cgmb
pmb
offshore cipru
restaurantul burebista
clasa i risc seismic