Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempțiune pentru achiziția unei cote părți din clădirea istorică cunoscută drept „Palatul Arta”

Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempțiune pentru achiziția unei cote părți din clădirea istorică cunoscută drept „Palatul Arta”
scris 17 aug 2022

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că Primăria Capitalei și-a exercitat dreptul de preempțiune și achiziționează cota parte care încă nu-i aparține din imobilul monument istoric unde funcționează ARCUB. Prețul de cumpărare este de 4,1 milioane lei.

Lângă ARCUB este pregătit un complex de lux - VEZI AICI

”Continuăm, așa cum am promis, acțiunile de conservare a patrimoniului Bucureștiului. Primăria Capitalei și-a exercitat dreptul de preempțiune și achiziționează, pentru suma de 4,1 milioane lei, cota parte care încă nu-i aparține din imobilul monument istoric de pe strada Batiștei nr. 14, unde funcționează ARCUB”, a transmis primarul general. 

DOCUMENT Promisiune oficială: Subvenția pentru panouri fotovoltaice - și în cazul blocurilor și caselor înșiruite CITEȘTE ȘI DOCUMENT Promisiune oficială: Subvenția pentru panouri fotovoltaice - și în cazul blocurilor și caselor înșiruite

Nicușor Dan afirmă că, deși clădirea e încadrată în clasa I de risc seismic, ea n-a putut fi consolidată pentru că 30% din imobil era proprietate privată, scrie News.ro

”După ce întregul imobil va intra în posesia municipalității, îl vom consolida și renova, redându-l apoi publicului”, a mai transmis primarul. 

Construită între anii 1932-1934 în stilul Art Deco, clădirea era cunoscută drept „Palatul Arta”, iar din 1996 a găzduit Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB). 

viewscnt
Afla mai multe despre
primarul capitalei
nicușor dan
palatul arta