Acționarii One United Properties au aprobat plata unui dividend în valoare de 75,9 milioane de lei pentru anul financiar 2023. Avizată și o potențială emisiune de obligațiuni de până la 300 milioane euro, în 3 ani

Acționarii One United Properties au aprobat plata unui dividend în valoare de 75,9 milioane de lei pentru anul financiar 2023. Avizată și o potențială emisiune de obligațiuni de până la 300 milioane euro, în 3 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2024

Acționarii One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, mixte și de birouri din România, au aprobat distribuirea celei de-a doua tranșe a dividendelor din profitul anului 2023, bugetul pentru anul 2024 și au ales membrii Consiliului de Administrație. Cvorumul AGA a fost de peste 80%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„În numele Consiliului de Administrație al One United Properties, le mulțumesc tuturor acționarilor noștri pentru participarea activă la Adunarea Generală Anuală a Acționarilor. Aprobarea punctelor cheie legate de finanțare și guvernanță subliniază încrederea și angajamentul nostru comun față de viziunea managementului, așa cum a fost prezentată de curând la evenimentul nostru dedicat pieței de capital. Strategia ONE 2030 include o serie de obiective ambițioase, precum extinderea noastră în piața rezidențială din București, consolidarea poziției în sectorul de birouri și intrarea în industria ospitalității. Pe măsură ce ne dezvoltăm, suntem la fel de dedicați menținerii celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă, asigurând transparență și integritate în toate activitățile noastre. Aceste elemente sunt vitale, deoarece vizează nu numai creșterea financiară, ci și expansiunea sustenabilă a poziției de lider a One United Properties", a declarat Claudio Cisullo, Președintele Consiliului de Administrație al One United Properties.

Acționarii NAGA, brand FinTech listat la bursa din Hamburg, aprobă fuziunea cu CAPEX.com, fondat de Octavian Pătrașcu, cu un vot istoric de 99,81% CITEȘTE ȘI Acționarii NAGA, brand FinTech listat la bursa din Hamburg, aprobă fuziunea cu CAPEX.com, fondat de Octavian Pătrașcu, cu un vot istoric de 99,81%

În urma aprobării de către acționari în cadrul AGA, pentru anul 2024 One United Properties vizează venituri consolidate de 1,7 miliarde de lei, în creștere cu 15% față de rezultatul din 2023, și un rezultat din activitatea operațională de 687,6 milioane de lei, o creștere cu 22% determinată de majorarea volumului de vânzări de proprietăți rezidențiale. Profitul brut consolidat vizat este de 617,5 milioane de lei, cu 16% mai mare decât rezultatul din 2023, în timp ce profitul net este estimat să ajungă la 525,2 milioane de lei în 2024, în creștere cu 17% față de 2023, cu o marjă netă anticipată de 30%.

În 2023, One United Properties a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri consolidate cu 31%, ajungând la 1,5 miliarde de lei, un record pentru Grup. Această creștere a fost stimulată de o piață rezidențială dinamică, cu vânzări care au crescut cu 47% față de anul precedent, ajungând la 1,1 miliarde de lei, și o creștere de 63% a veniturilor din chirii, care s-au ridicat la 128,4 milioane de lei. Profitul brut a atins 531,7 milioane de lei în 2023, marcând o creștere de 11% la nivel normalizat, comparativ cu anul anterior. Indicatorul loan-to-value brut a fost de 28% la sfârșitul anului 2023, în timp ce datoria netă a fost de 12% din activele totale de 5 miliarde de lei.

Pentru anul 2023, One United Properties propune distribuirea unui dividend brut total de 75,9 milioane de lei. Prima tranșă a dividendelor brute de 37,9 milioane de lei a fost aprobată în AGA din octombrie 2023 și a fost distribuită la 31 ianuarie 2024. Pentru AGA din aprilie 2024, Consiliul de Administrație a propus aprobarea celei de-a doua tranșe de 37,9 milioane de lei către acționari. După aprobarea din cadrul AGA, dividendul brut de 0,01 de lei per acțiune va fi plătit pe 15 iulie 2024. Politica de dividende a One United Properties include plata dividendelor de două ori pe an.

Netflix depășește așteptările de pe Wall Street la venituri, cu cel mai bun început de an după pandemie, dar surprinde anunțând că va înceta să mai raporteze câți abonați plătitori are CITEȘTE ȘI Netflix depășește așteptările de pe Wall Street la venituri, cu cel mai bun început de an după pandemie, dar surprinde anunțând că va înceta să mai raporteze câți abonați plătitori are

Începând cu anul 2022, mandatele acordate membrilor Consiliului de Administrație au o durată de un an, cu posibilitatea realegerii. Prin urmare, în AGA anuală, acționarii au ales și membrii Consiliului de Administrație – au reales membrii actuali ai Consiliului, Claudio Cisullo, Victor Căpitanu, Andrei-Liviu Diaconescu, Dragoș Manda, Marius Diaconu, Augusta Dragic, precum și un nou membru al Consiliului – Dirk Pahlke. Dirk Pahlke va contribui în cadrul Consiliul de Administrație al One United Properties cu experiența sa extinsă în finanțe corporative și fuziuni și achiziții la nivel european și global, experiență dobândită în aproape trei decenii la Rothschild & Co.

Propunerea de a elimina drepturile preferențiale pentru o majorare a capitalului social de până la 20% nu a fost aprobată din lipsa cvorumului necesar, deoarece Compania a propus acționarilor un punct alternativ legat de o operațiune de majorare a capitalului social cu drepturi de preferință, care va fi supusă votului în Adunarea Generală a Acționarilor convocată pentru 28 mai 2024.

Prin urmare, planurile de dezvoltare ale companiei, așa cum au fost prezentate acționarilor în Strategia ONE 2030, vor fi finanțate prin majorarea capitalului social, care va fi efectuată după ce va primi aprobare în AGA în vara anului 2024. Compania își propune să majoreze capitalul social cu 350 de milioane de lei, prin emiterea a 1.750.000.000 de acțiuni noi. Acțiunile vor fi oferite, respectând dreptul de preferință, tuturor acționarilor care dețin acțiuni ONE la data de 6 august 2024, la o valoare nominală de 0,2 lei. Data participării garantate, adică data limită până la care un acționar trebuie să achiziționeze acțiuni pentru a avea drept de participare la majorarea capitalului social la valoare nominală, este 2 august 2024. Pentru a subscrie pentru o acțiune nouă, acționarii trebuie să dețină 2,1879186 drepturi de preferință. Mai mult de jumătate din capitalul pe care compania intenționează să-l atragă este deja asigurat de cei doi cofondatori și membri executivi ai Consiliului de Administrație, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, precum și de Președintele Consiliului, Claudio Cisullo, și membrul Consiliului, Marius Diaconu.

Oficial BCE: Tensiunile din Orientul Mijlociu reprezintă cea mai mare amenințare la adresa unei viitoare reduceri a ratei dobânzii CITEȘTE ȘI Oficial BCE: Tensiunile din Orientul Mijlociu reprezintă cea mai mare amenințare la adresa unei viitoare reduceri a ratei dobânzii

Acționarii au aprobat și o potențială emisiune de obligațiuni de până la 300 de milioane de euro în următorii trei ani. Acest punct pe ordinea de zi a fost propus acționarilor pentru a permite Companiei să optimizeze costurile de finanțare și să refinanțeze datoriile existente cu obligațiuni corporative emise la termeni mai favorabili. Compania nu are intenția de a emite obligațiuni corporative în viitorul apropiat, iar refinanțarea potențială a datoriilor prin intermediul obligațiunilor corporative este condiționată de o scădere a ratelor dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united
actiuni