Primăria Capitalei nu a primit nicio ofertă pentru demolarea clădirii Cathedral Plaza

Primăria Capitalei nu a primit nicio ofertă pentru demolarea clădirii Cathedral Plaza
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 7 oct 2015

Primăria Municipiului București nu a primit nicio ofertă la licitația prin care urmărea cumpărarea de servicii de consultanță pentru stabilirea modalităților de demolare a clădirii Cathedral Plaza.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Termenul de depunere a ofertelor a expirat la 30 septembrie. Primăria a anunțat miercuri că a anulat procedura de atribuire.

Amplasat la intersecția străzilor General Henri Berthelot și Luterană, imobilul are 4 nivele subterane, parter și 18 etaje și o suprafață totală desfășurată de aproximativ 25.000 metri pătrați.

Estimată la 1,24 milioane de lei, TVA inclusă, licitația includea și servicii de consultanță în domeniul evaluării al impactului infra și supra structurii imobilului asupra siguranței în exploatare și la acțiunea seismică a clădirilor învecinate.

Cathedral Plaza este proprietatea Millennium Building Development, companie deținută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

În prima parte a lunii septembrie, Curtea de Apel Ploiești a admis apelul Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB) prin care a solicitat anularea sentinței civile din 15 aprilie 2015 a Tribunalului Dâmbovița.

Tribunalul Dâmbovița a suspendat temporar, la 15 aprilie, executarea unei hotărârii din 2012 prin care aceeași instanță a dispus obligarea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să emită decizia de desființare a clădirii Cathedral Plaza.

ARCB a anunțat, în luna martie a acestui an, că a depus la Direcția Națională Anticorupție (DNA) o plângere penală în cazul primarului Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragoș Bîlteanu și Ioannis Papalekas, precum și a unor angajați ai Primăriei Capitalei, pentru "refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza și de a proceda la demolarea imediată a acesteia și la refacerea parcului public existent anterior".

viewscnt
Afla mai multe despre
cathedral plaza
licitatie
demolare