Primul depozit cross-dock din țară va fi construit de AIC Industrial & Logistic Development, pentru Delamode, în Bucharest Industrial Park

Primul depozit cross-dock din țară va fi construit de AIC Industrial & Logistic Development, pentru Delamode, în Bucharest Industrial Park
scris 12 oct 2016

Dezvoltatorul de spații industriale și logistice AIC Industrial & Logistics Development a început în septembrie construcția unui depozit de clasă A, cu o suprafață de 21.000 metri pătrați, în cadrul Bucharest Industrial Park, în care investitorul este compania belgiană Vabeld. Proiectul, situat la km 13 pe autostrada București – Pitești, include primul depozit “cross dock” construit special pentru firma de logistică Delamode.

Lucrările vor fi finalizate până cel târziu la mijlocul lunii martie 2017. Spațiul va avea ca destinație depozitarea și manipularea de mărfuri generale și ADR. Proiectul constă în două clădiri. Hala S1 este un depozit cu o suprafață totală de aproximativ 18.000 mp, cu o lungime de 227m și lățime de 66.25m,  înălțime exterioară de 14m și înălțime interioară de 11.5m. Acesta va dispune de 22 de unități de andocare (rampe de încărcare / descărcare a mărfurilor din camioane).

Cea de-a doua clădire din cadrul proiectului reprezintă primul depozit “cross dock” construit în România (unitate construită special și specific pentru activitățile Delamode), cu o suprafață totală de 3.459 mp și o înălțime de 6 m. Acesta din urmă a fost realizat pe principiul “built-to-suit” pentru Delamode, care îl consideră un spațiu unic în categoria sa, în Europa Centrală și de Est.

Ideea care a stat la baza deciziei de investiție a pornit de la identificarea pe piață a unei cereri tot mai mari în ceea ce privește transportul express de marfă, livrarea de partide mici la timp (just in time) și precis din punct de vedere calitativ și cantitativ.

Sectorul construcțiilor a căzut cu 5,3% în august, cel mai mare declin din ultimii aproape doi ani CITEȘTE ȘI Sectorul construcțiilor a căzut cu 5,3% în august, cel mai mare declin din ultimii aproape doi ani

Delamode a închiriat deja, pe termen lung, un total de 10.352,9 mp din viitorul proiect. Pe lângă unitatea personalizată, compania va utiliza, din Hala S1,  6.000 mp de depozit, alături de 360 mp birouri și mici suprafețe de spații anexe.

“În ceea ce privește spațiul rămas disponibil, datorită stadiului foarte avansat al negocierilor pe care le avem cu alți potențiali clienți, plănuim să închiriem întreaga suprafață cu mult înainte de finalizarea construcției, în martie 2017”, arată Stefano Albarosa, CEO al AIC Industrial & Logistic Development.

Vorbind despre planurile de viitor ale companiei pe care o conduce, acesta spune: “Capacitatea noastră de a răspunde solicitărilor venite din partea clienților noi va fi considerabil mărită odată cu un nou depozit logistic de 31.000 mp, a cărui construcție planificăm să o demarăm la începutul anului. Astfel, vom ajunge la o capacitate totală de depozitare de 97.000 mp, în urma unei investiții de 35 milioane euro”

“În ceea ce privește layout-ul, trebuie să menționăm că e un concept nou în România, iar prin construirea acestei platforme de xdock cu un design inovativ oferim o capacitate de cross-dockare de 240 de paleți pe oră, putând fi operate simultan 18 camioane de dimensiuni diferite. Conform estimărilor noastre, sperăm să folosim la capacitate optimă această platformă în primele 6–9 luni de la începutul operațiunilor. Partea de depozitare are capacitatea pe care am gândit-o încă de la început, și anume, 12.000 paleți (…) În infrastructură si echipamente vom investi aproximativ 650.000 euro” a explicat Danor Ionescu, CEO Delamode Group.

AIC Industrial & Logistic Development România este prezentă în România din 1995 și activează în domeniul auto și imobiliar. Echipa AIC a dezvoltat și vândut peste 350.000 m2 de clasă A în cadrul unor spații industriale și logistice din România, printre care se numără Parcul Logistic Cefin București (actualmente deținut de P3), A1 Business Park (în posesia VALAD), Parcul Logistic Cefin din Arad (deținut acum de CTP) și Parcul Logistic Dunca din Timișoara (încă în portofoliul AIC) și Bucharest Industrial Park.

Vabeld este un holding imobiliar format dintr-un grup de companii specializate în domeniul investițiilor în proprietăți, cu peste 30 de ani de experiență în achiziția, închirierea, (re)dezvoltarea proprietăților destinate retail-ului, atât a centrelor comerciale din orașe, cât și a parcurilor de retail din afara acestora, în principal în Belgia, Franța, Marea Britanie, Brazilia și, de curând, și în Germania, Slovacia și România.

Delamode Romania este o companie de top în domeniul serviciilor de logistică și expediții de mărfuri în România. Compania a fost înființată în anul 1994 și are în prezent 200 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
aic industrial & logistic development
depozite
delamode
investiții