Producătorul de materiale chimice de construcții Sika vrea să deschidă a treia fabrică din România

Producătorul de materiale chimice de construcții Sika vrea să deschidă a treia fabrică din România
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 6 oct 2016

Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de materiale chimice de construcții, analizează deschiderea celei de-a treia unități de producție pe piața locală, în sudul țării, în contextul creșterii accelerate a businessului din ultimii trei ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În contextul creșterii accelerate a business-ului Sika România din ultimii trei ani, cu peste 43%, și a majorării gradului de penetrare pe piață a produselor noastre, în acest moment analizăm posibilitatea de a investi într-o nouă unitate de producție, în zona de sud a țării”, a declarat Laurențiu Ștefănescu, directorul general al Sika România.

Sika România deține, în acest moment, două unități de producție în România. Astfel, compania produce la Brașov aditivi pentru betoane, având o capacitate de producție de circa 10.000 tone/an, iar la Căpușu Mare, mortare și adezivi speciali pentru construcții, având o capacitate de circa 50.000 tone/an.

“În 2015 am încheiat anul cu o cifră de afaceri de cca. 26,4 milioane de euro, în creștere cu peste 25% comparativ cu anul anterior. Acest lucru a fost determinat și de intrarea pe piața produselor de volum, odată cu deschiderea în 2014 a unității de producție de la Căpușu Mare, Jud. Cluj. Astfel, a avut un aport semnificativ prezența produselor noastre pe un segment de piață extins, comparativ cu nișa produselor speciale pe care activam până acum”, a declarat Laurențiu Ștefănescu, Director General Sika România.

CITEȘTE ȘI Maltezii de la Zacaria Group investesc 11 milioane euro într-un cartier de blocuri lângă stația de metrou Străulești

Compania mizează pe un avans al business-ului în acest an cu două cifre procentuale, în contextul lansării de noi produse fabricate în unitatea de producție din județul Cluj, dar și al evoluției pozitive a pieței locale de construcții, în special pe segmentele rezidențial, office și comercial.

”Această evoluție va fi susținută atât de implicarea Sika în proiecte de mare anvergură pe piața locală, cât și de lansarea de noi produse în fabrica noastră de lângă Cluj-Napoca”, a arătat Laurențiu Ștefănescu.

Potrivit acestuia, piața locală de construcții a avut o evoluție pozitivă în acest an. Astfel, până la finalului lui 2016, Laurențiu Ștefănescu estimează un avans cu circa 7-8% a segmentului de profil.

”Așa cum anul trecut  creșterea pieței a fost determinată cu precădere de investițiile în zona rezidențială, și anul acesta aportul segmentelor rezidențial, office și comercial a adus o evoluție pozitivă. Sperăm ca apetitul investițional din domeniul privat să continue în România după toate mișcările de pe piețele externe (inclusiv influența Brexit-ului), iar lucrările inițiate să aibă o finalitate în cursul acestui an”, a mai spus reprezentantul Sika România. 

Sika România, subsidiară a concernului elvețian Sika AG, a fost înființată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosință fabrica de aditivi de la Brașov - prima unitate de producție Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în 2014 și cea de-a doua fabrică din România, la Căpușu Mare, județul Cluj, unde produce atât mortare speciale, cât și mortare folosite ca adezivi.

Sika AG numără subsidiare în 91 de țări și mai mult de 17.000 de angajați la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienți și companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2015 Sika a generat vânzări de 5,48 miliarde CHF.

viewscnt
Afla mai multe despre
sika
fabrica
constructii