Proiectele private sunt în creștere în afacerile Symmetrica, care a ajuns la un business de 20 de milioane de euro

Proiectele private sunt în creștere în afacerile Symmetrica, care a ajuns la un business de 20 de milioane de euro

Sebastian Bobu

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2017

Proiectele private, cu precădere cele din segmentul rezidențial, au ajuns în ultimul an la 42% din afacerilor producătorului de pavele și borduri vibropresate Symmetrica, companie deținută de Florentina-Mihaela Stanciu și Florin-Cristinel Stanciu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Dezvoltarea sectorului imobiliar și scăderea investițiilor cu fonduri bugetere sau comunitare în infrastructură au dus, în ultimul an, la modificarea raportului de vânzări pe tipuri de lucrări. Astfel, dacă în trecut proiectele realizate cu statul reprezentau cca. 60% din business-ul companiei, astăzi ponderea a ajuns la 40%, raportându-se o creștere pe segmentul privat”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit reprezentantului companiei, proiectele private însumează acum 42% din business-ul companiei, față de 32% în 2015. Din totalul proiectelor private, 28% din livrări sunt direcționate către proiecte rezidențiale, comerciale și industriale, în timp ce 14% către proiecte realizate direct cu persoane fizice.

“Desigur, un procent de 8% din livrările companiei este realizat către magazinele de bricolaj sau către alți distribuitori autorizați, ajungând astfel, în majoritate, tot în proiecte realizate de persoane fizice”, a mai precizat Sebastian Bobu.

După informațiile Profit.ro, Uber cere Guvernului retragerea temporară a proiectului de modificare a Legii taximetriei CITEȘTE ȘI După informațiile Profit.ro, Uber cere Guvernului retragerea temporară a proiectului de modificare a Legii taximetriei

Symmetrica a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, în creștere cu circa 3% comparativ cu anul anterior. De asemenea, compania a livrat peste 3,2 milioane de metri de produse, mai mult cu 6% față de 2015.

Compania a fost înființată în 1994, iar prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Verești, județul Suceava, urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, județul Iași (2010), și Bolintin Vale (2011), Prejmer – Brașov (2012) și Cociu – Bistrița-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele și borduri se numără Arena Națională, parcul balnear din stațiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în București etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare și parcuri ecologice din întreaga țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
symmetrica
florentina-mihaela stanciu
florin-cristinel stanciu
sebastian bobu
pavele
borduri