Romaero își înființează o filială prin care să își valorifice terenurile

Romaero își înființează o filială prin care să își valorifice terenurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2017

Romaero, companie specializată în întreținerea și repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, vrea să își facă filială ca să își valorifice activele excedentare, proiectul aflându-se pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor convocată pentru 24 aprilie. Terenurile pe care își desfășoară activitatea compania sunt evaluate la câteva zeci de milioane de euro, fiind vorba de una din cele mai scumpe zone imobiliare ale Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, acționarii societății vor vota aprobarea înființări unei filiale – societate comercială pe acțiuni  - sub denumirea Romaero Development SA, scrie News.ro.

"Scopul filialei va fi acela de a acționa ca un vehicul investițional dedicat valorificării activelor excedentare (care nu necesare activității prezente și viitoare pentru realizarea obiectului de activitate statutar) ale Romaero SA, pe care le va putea prelua de la aceasta din urmă în condiții de piață”, se arată în convocator.

De asemenea, compania intenționează să își majozere capitalul social cu 1,44 milioane lei.

Pe ordinea de zi a ședinței AGA se află și ”aprobarea majorării capitalului social al Romaero, într-o singură etapă, cu până la 1,44 milioane lei, de la nivelul actual al capitalului social de 15,61 milioane lei până la nivelul maxim de 17,05 milioane lei”, pentru asigurarea capitalului de lucru.

Majorarea capitalului social se realizează prin emisiunea unui număr de 577.264 acțiuni noi, nominative, ordinare, fiecare având o valoare nominal de 2,5 lei pe acțiune.

Clienții RCS&RDS pot achita rovinieta prin SMS CITEȘTE ȘI Clienții RCS&RDS pot achita rovinieta prin SMS

Romaero (simbol bursier RORX) a avut în 2015 o cifră de afaceri de 53,8 milioane lei și are active imobilizate de 173,4 milioane euro.

În 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultăți suplimentare, care i-au scăzut cifra de afaceri și cota de piață, motiv pentru care a fost nevoită să concedieze circa 100 salariați.

Compania controlată de Ministerul Economiei mai are 720 de salariați și o valoare de piață de 136,79 milioane lei (30,4 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
terenuri