România a avut în noiembrie cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană

România a avut în noiembrie cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană
scris 17 ian 2020

Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 24% în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna noiembrie 2018, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Comparativ, atât în zona euro cât și la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcții au înregistrat o creștere de 1,4% în ritm anual. În rândul statelor membre UE, lucrările de construcții au înregistrat cele mai mari creșteri în România (24%), Ungaria (6,8%) și Germania (4,8%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Slovacia (minus 9,6%), Slovenia (minus 8,4%) și Spania (minus 3%), scrie Agerpres.

Grecia și România, campioane în UE la scăderea prețului caselor după criza din 2007 CITEȘTE ȘI Grecia și România, campioane în UE la scăderea prețului caselor după criza din 2007

În schimb, de la o lună la alta, noiembrie 2019 comparativ cu luna octombrie 2019, România este țara UE unde lucrărilor de construcții au înregistrat cel mai mic ritm de creștere, 0,1%. Comparativ, în Uniunea Europeană lucrările de construcții au crescut cu 1,1% de la o lună la alta, în timp ce în zona euro a fost înregistrat un avans de 0,7%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică, în România, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut, în noiembrie 2019 comparativ cu octombrie 2019, ca serie brută, cu 4,3%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut cu 0,1%. De asemenea, în noiembrie 2019 comparativ cu noiembrie 2018, volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 24,1%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 29,2%, potrivit INS. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
constructii