România, singura țară UE cu o creștere de două cifre a lucrărilor de construcții în luna august

România, singura țară UE cu o creștere de două cifre a lucrărilor de construcții în luna august
scris 19 oct 2020

Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 12,4%, în luna august 2020 comparativ cu aceeași lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate, luni, de Eurostat.

În timp ce în România, lucrările de construcții au înregistrat o creștere de două cifre, în zona euro lucrările de construcții au consemnat în luna august un declin anual de 0,9%, în timp ce în UE au înregistrat o scădere de 1,5%, scrie Agerpres.

FOTO Grupul spaniol imobiliar Mantor a finalizat lucrările de consolidare a clădirii istorice Mița Biciclista CITEȘTE ȘI FOTO Grupul spaniol imobiliar Mantor a finalizat lucrările de consolidare a clădirii istorice Mița Biciclista

Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcții au crescut în luna august a acestui an, comparativ cu luna august a anului trecut, sunt România (12,4%), Slovacia (4,8%) și Finlanda (2,2%).

De la o lună la alta, în august 2020, comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcții au crescut cu 2,6% în zona euro și cu 2,4% în Uniunea Europeană. Și în acest caz, România se situează printre țările unde lucrările de construcții au înregistrat cele mai mari creșteri, de la o lună la alta, cu un avans de 0,9%, alături de Franța (4,9%), Slovenia (2,4%), Ungaria (1,9%) și Portugalia (1,8%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică (INS), în România, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,9%. Raportat la aceeași lună din 2019, în august 2020 volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 13,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
onstructii
eurostat